Dolar 32,5557
Euro 34,8848
Altın 2.426,36
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

ÖĞRENCİ YOKSA HEPİMİZ AÇIZ!

DÖRT YIL ÖNCE, HAKKI HINISLIOĞLU’NUN “ADAY DEĞİLİM” AÇIKLAMASIYLA BİRLİKTE YOLA ÇIKAN, ANCAK SEÇİMİ HAKAN ORAL’A KARŞI KAYBEDEN ABDÜRREZZAK CELLAT, YENİDEN MUHALEFET BAYRAĞI AÇTI VE “ADAYIM” DEDİ.

ÖĞRENCİ YOKSA HEPİMİZ AÇIZ!
1 Eylül 2022 17:20 | Son Güncellenme: 1 Eylül 2022 18:14

DÜN 40 yıllık eşini kaybetmiş olmanın acısıyla sarsılan Hakkı Hınıslıoğlu’nun uzun yıllar başkanlığını yürüttüğü, 2018 yılında yapılan seçimlerde de “aday değilim” diyerek kenara çekildiği Erzurum Ticaret Borsası’nda (ETB) iş başına gelen, ancak devraldığı hizmet bayrağını yukarılara bir türlü taşıyamayan Hakan Oral’a karşı bir kez daha rakip olan işadamı  Abdürrezzak Cellat, rövanşı almak için yola çıktığını söyledi.

Önümüzdeki kasım ayı içinde yapılacak ticaret borsası seçimlerinde yönetime yeniden talip olacağını düzenlediği basın toplantısında; çok sayıda meslek grubu yöneticisiyle gövde gösterisi yaparak açıklayan işadamı Abdürrezzak Cellat, “yönetime geliyoruz” mesajı verdi.

TİCARİ HAYAT RESMEN DURUYOR

Toplamda 13 meslek grubuna dahil, bin 600’ü aktif olmak üzere 2 bin 300 kadar üyesi bulunan ETB’nin sorumluluk alanına giren tüm sektörlerinde ciddi sıkıntıların yaşandığını, kent ekonomisinin genel durumuna bakıldığında da o sorun ve sıkıntıların izlerinin rahatlıkla görüldüğünü kaydeden Cellat, “Erzurum’da sosyal ve ekonomik hayat, üniversitenin tatile girmesiyle birlikte resmen durmaktadır. Öğrenci harçlıkları, şehir esnafının can simidi gibi görülüyor. Öğrenci yoksa hepimiz açız, açlığa mahkumuz” diye konuştu.

İSTEMESİNİ BECEREMİYORUZ

Sivil toplum kuruluşlarının önemine işaret eden Cellat, konuşmasında şu konulara işaret etti:

“- İstemesini becerebilirsek, üstesinden gelemeyeceğimiz bir iş olamaz. Bakın Erzurum’un hayvancılık anlamında 20’de biri olan Ordu’ya Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruldu. Biz bu işin peşine düşmeliydik. Yönetime gelirsek Erzurum’a da Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için gayret göstereceğiz. Soğuk Zincir Süt Toplama projesine iyi niyetle yola çıktılar, ancak vahşi bir rekabet başlattılar. Erzurum ovasında yakın bölgelerdeki sütü, zaten şehirde faaliyet gösteren mandıralarımız topluyordu. Borsa onlara rakip oldu. Ancak Karayazı’nın, Şenkaya’nın, İspir’in köylerinde sütler ziyan oluyor. Ticaret Borsası süt toplanmayan bölgelerde bu işi yürütmeli. Erzurum’da faaliyet gösteren bir çok mandıra, şehir dışından süt alıyor. Biz bu projeyi doğru bir biçimde yöneterek, hem köylünün, hem esnafın kazanmasını sağlayacağız. Projelerimiz arasında bir süt tozu üretim tesisi de bulunuyor. Değerlendirilemeyen sütlerden süt tozu üretmeyi amaçlıyoruz. Bu gün Borsa bu projeden yıllık ortama 500 bin TL zarar ediyor.”

UÇAK SEFERLERİ NEDEN YETERSİZ

Yönetime gelmeleri halinde hemen her işe burun sokacaklarını tekrar tekrar yineleyen Abdürrezzak Cellat, uçak seferlerinin yetersizliğine de dikkat çekti. Cellat, “Kendi işimiz elbette ki önemli ancak borsa başkanlığını da en az kendi işimiz kadar önemsemeliyiz. O koltuklar, kendi ticaretinizi yürütmek için oturulan koltuklar olmamalı. Uçak seferleri konusunda hiçbir STK’dan tepki gelmedi. Erzurum teşvik kapsamında 5. Bölge olarak ilan edilmiş durumda. Oysa Güneydoğu illeri 6. bölgede. Esnafımız bir asgari ücretli personel için stopajıyla birlikte 2 bin 500 TL pirim öderken, 6. bölgede olan iller sadece 750 TL ödüyorlar. Buna karşı ses yükselteni gördünüz mü? Ben görmedim. İpek yolu üzerinde kurulu Erzurum ticareti ne yazık ki üniversite öğrencilerinin harçlıklarına, onların umuduna kalmış durumda. Üreticinin önündeki engeller yüzünden sıkıntının her türlüsü bu şehirde yaşanıyor. Bizler bu engelleri kaldırabilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantıya katılarak Abdürrezzak Cellat’tan yana destek vereceklerini gözler önüne seren çok sayıda meslek grubu temsilcisi, kapı önünde merdivenlerde sıralanarak gazetecilere poz vermeyi ihmal etmediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.