Dolar 32,4905
Euro 34,9546
Altın 2.435,08
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

O KOLTUKLAR BİZE EMANETTİR

O KOLTUKLAR BİZE EMANETTİR
4 Temmuz 2021 20:25 | Son Güncellenme: 7 Temmuz 2021 06:51

DADAŞKENT‘teki evinin bahçesinde dostlarını “herefene günleri” adı altında ağırlamayı gelenek haline getiren eğitimci, şair ve fikir adamı Bedir Avcı, pandemi sonrası ilk buluşmada farklılık oluşturdu, konuklarını, “Erzurum’da görev yapıyor olmanın onuru ve mutluluğunu yaşıyorum” diyen 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun Paşa ile buluşturdu.

DÖRDÜNCÜSÜ YAPILDI

Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Bedri Avcı Herefene Günleri, dostluk havasında, samimi bir atmosferde gerçekleşti.

Yaşanan salgın nedeniyle biri birlerini belli aralıklarla ancak görebilen ya da hiç göremeyen dostları kahvaltı sofrası etrafında toplayan Bedir Avcı, en büyük sürprizi konuklarını 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun ile buluşturarak yaptı.

SALGIN NEDENİYLE ARA VERDİK

Dünyayı sarsan salgın nedeniyle herefene günlerine ara vermek zorunda kaldığını ve bunun üzüntüsünü yaşadığını belirten Bedir Avcı. “Hepiniz hoşgeldiniz, hanemizi şereflendirdiniz” diyerek başladığı konuşmasında sevinç ve mutluluğun paylaşıldığı takdirde çoğaldığına, tasa ve üzüntünün de yine paylaşıldığı taktirde azaldığına dikkat çekti. Avcı sözlerini  “Biz millet olarak ister tasa, üzüntü ve kederde, isterse de sevinç ve mutlulukta olsun; hepsinde beraberiz. Soframızı şereflendirdiğinizden dolayı çok mutlu oldum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, hoşgeldiniz, safalar getirdiniz diyor, daha nice herefene günlerinde buluşmayı diliyorum” diyerek noktaladı.

9. KOLORDU’NUN YERİ AYRI

Erzurum’da geçtiğimiz yıl göreve başlayan, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanı’yken 9. Kolordu Komutanlığı’na getirilen Tümgeneral Erhan Uzun, halkla beraber olmanın önemine işaret ettiği konuşmasında, “Oturduğumuz koltuklar, görevimizi yapmak amacıyla milletin bize emaneti. Halkla beraber olmak, halk adamı olmak önemli. Bugüne kadar 18 değişik yerde görev yaptım. Allah nasip etti, bizim Silahlı Kuvvettler’de özel bir yeri olan 9’uncu Kolordu’da görev yapmaya başladım. Erzurum’da görev yapmak bambaşka bir duygu. Bunun gurur ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

ANI ÖLÜMSÜZLEŞTİREN FOTOĞRAFLAR

Aslen Tercanlı olan, orta halli bir ailenin çocuğu olduğunu belirten Uzun Paşa, kahvaltı sonrasında Bedir Avcı dostları ile fotoğraf karesi içinde yer aldı.

Mütavazı hali, insana gücen veren duruşu ve toplumun birlik ve beraberliğine yönelik tavsiyeleriyle gönülleri hoş eden, bu arada kimi konuklara, “Askerin Komutanı, Halkın Paşası” dedirten  Tümgeneral Uzun’a konuşmasının sonrasında Kadir Sabuncuoğlu, “Az Gittik Uzun Gittik”…

Öztürk Akkök fotoğraf ağırlıklı “Kar Şehri”, hane sahibi Bedir Avcı da “Bir Nesil İstiyorum”  kitaplarını hediye ettiler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.