Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

SEKMEN VERDİĞİ SÖZÜ UNUTTU MU?

SEKMEN VERDİĞİ SÖZÜ UNUTTU MU?
25 Ağustos 2017 07:32

ERZURUM‘un süratle çehresi değişen, yüksek binaları ile “nefes alınamaz” hale dönüşen Kırmacı Mahallesi’nde bulunan İbrahimbaba Cami’nin sorunlarını, geçtiğimiz Ramazan ayında giderme sözü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e verdiği sözü hatırlatan vatandaşlar, “Başkan caminin ortasında her türlü sıkıntıyı gidereceğini söylemişti. Yaz bitiyor, ortada hiçbir şey yok” diye konuştular.

Geçtiğimiz Ramazan ayında, bir akşam teravih namazı kılmak amacıyla İbrahimbaba Cami’ne giden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, namaz sonrası cami cemaatinin istekleri ile karşılaşmıştı. Caminin, giderek kalabalıklaşan bir mahallede bulunduğunu, yakınlarda başka cami olmadığından dolayı da, vatandaşın İbrahimbaba’ya yöneldiğini belirten vatandaşlar, “Camimiz hem küçük ve hem de kışın çok soğuk oluyor. Özellikle cuma günleri insanımız dışarıda, kar üzerinde namaz kılmak zorunda kalıyor. Caminin çevresi, büyümesi için elverişli. Bu caminin yerine daha büyüğü yapılabilir. Ayrıca ciddi anlamda çevre düzenlenmesine de ihtiyaç var. Desteğinizi ve yardımınızı bekliyoruz” demişlerdi.

CAMİDE DERT DİNLEDİ, NOT ALDI, SÖZ VERDİ

Cami cemaati olarak dile getirdikleri sorun ve sıkıntıları Başkan Mehmet Sekmen’in dinleyerek, not aldığını, ardından yaptığı konuşmada da “Bütün sıkıntılarınızı gidereceğiz, hiç endişeniz olmasın. Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak bunun için varız” dediğini hatırlatan vatandaşlar, seslerini erzurumdancom.haberler aracılığıyla şöyle duyurdular:

“Verilen sözün üzerinden hayli zaman geçti. Sözün verildiği Ramazan gerilerde kaldı, yenisi geliyor, ortada bir şey yok. İbrahimbaba Cami, küçük bir yer. Burada yapılacak çevresel düzenleme ve benzeri çalışmalar, Büyükşehir’in birkaç gününü bile almaz. Ama gelin görün ki, neredeyse yaz mevsimi bitecek, biz halen daha verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Bu gidişle o sözlerin yerine getirileceğini de zannetmiyoruz, umudumuz kalmadı.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.