Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

TABYALAR, İNEK OTLAĞI MI

TABYALAR, İNEK OTLAĞI MI
21 Eylül 2016 22:43 | Son Güncellenme: 22 Eylül 2016 03:39

05-mera

“ERZURUM Tabyaları” dendiğinde, ilk akla hemen Aziziye ve Mecidiye Tabyaları gelir.

Bunun en önemli nedeni, hiç şüphesiz bu iki önemli tabyanın, şehir merkezine çok yakındaki Topdağı’nda yapılmış olmalarıdır.

Yaklaşık 5 yıl kadar önce milli park statüsüne alınan ve “Nenehatun Milli Parkı” adı verilen Topdağı’na, bu yılın başlarına kadar el atılmamıştı.

Geçtiğimiz yıl elektrik hattı döşenen Nenehatun Milli Parkı’nın bu yıl da yolu parke taş döşenerek, çok daha düzgün hale getirildi.

Tabyaların çıkış noktasında temeli atılan idare binaları ve otoparkın yapımı da devam ediyor.

Özellikle yerli turistlerin büyük ilgi gösterdiği tabyalara gitmek için Topdağı’nın yoluna düşenler, zaman zaman karşılarına çıkan inek sürüleri karşısında şaşkına düşüyor, “Burası tarihi bir mekan mı, yoksa mera mı?” diye düşünmekten kendilerini alamıyorlar.

Önceleri bir iki görevlinin bulunduğu Erzurum Tabyaları’nda, şimdilerde o görevlileri de göremediklerini belirten vatandaşlar, “Gerek Türk Tarihi ve gerekse Erzurum açısından çok büyük öneme sahip bu mekanlar neden korunmaz ve neden sosyal donatıyla bezetilmez, anlamıyoruz. Tarihi tabyalar mera mı ki, hayvan sahipleri sürülerini buralara getiriyorlar da kimse bu ayıba ses çıkartmıyor! Erzurum Tabyaları bu kadar başıboş ve bu kadar sahipsiz bırakılamaz. Yetkilileri daha ciddi önlemler almaya çağırıyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.