Dolar 32,3203
Euro 35,1119
Altın 2.298,90
BİST 9.056,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

TABYALARA YÜRÜYÜŞÜN TARİHİ BELİRLENDİ

TABYALARA YÜRÜYÜŞÜN TARİHİ BELİRLENDİ
11 Ekim 2016 18:12

01-ayys-2

İKİ yıl önce, dönemin Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak tarafından başlatılan Tabyalara Yürüyüş’ün bu yılki tarihi belirlendi.

Kamuoyunda, “bu yıl yapılacak mı, yapılmayacak mı?” sorularının sıkça sorulduğu şu günlerde erzurumdanhaberler.com, merak edilen sorunun cevabını “yapılacak” diye vermiş ve tartışmalara son noktayı koymuştu.

Erzurum dışında yaşayan vatandaşların, “Tarih belirlense de, uçak biletlerimizi şimdiden alsak” şeklindeki istekleri, bugün Erzurum Valiliği’nde yapılan istişari nitelikteki toplantıda karşılık buldu.

Sivil toplum temsilcilerinin ve bazı bürokratların katıldığı toplantıda, 6 Kasım tarihinin öne çıktığı öğrenildi.

Katılımın fazla olması için, yürüyüşün 6 Kasım’da olması gerektiği üzerinde duran Tabyalar Yürüyüşü Platformu üyelerinden bazıları, “O gün pazar, yani haftasonu tatili. O günde esnafın önemli bölümü de işyerini açmıyor, tatil yapıyor. Gerek işyeri sahipleri ve gerekse o işyerlerinde çalışan insanlar, yürüyüşe sıkıntı duymadan katılabilir” diyerek, tercihlerini 6 Kasım’dan yana kullandı.

Toplantıda, “aksilik olmazsa yürüyüş 6 Kasım’da yapılsın” fikri ağırlıkla benimsendi.

Yürüyüşün huzur ortamı içinde ve fazla katılımla gerçekleşmesini sağlamak amacıyla afişlerin hazırlanması, duyuruların yapılması ve basın-yayın organları ile kamuoyunun dikkatlerinin o güne yoğunlaştırılması gerektiği ifade edildi.

Bir yetkili, “Bu yılki yürüyüş, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle çok daha büyük önem kazandı. Ülkemizin huzur ve güvenliğini bozmak isteyen hainlere inat, 6 Kasım sabahında Erzurum insanı topyekün yola çıkacaktır. Buna inanıyoruz” diyerek, şimdiden vatandaşa mesaj gönderdi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.