Dolar 32,5541
Euro 34,8975
Altın 2.435,78
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

TMO’NUN HÜZÜNLÜ GÖRÜNTÜSÜ

TMO’NUN HÜZÜNLÜ GÖRÜNTÜSÜ
22 Ağustos 2016 17:27

tmo sablonBİR zamanlar kapısının önünde uzun kamyon kuyruklarının oluştuğu Kavakkapı’daki Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) ait silo, son yıllarda kaderine terkedilmiş olmanın adeta hüznünü yaşıyor. Dış görüntüsü itibarı ile tel tel döküldüğü izlenimi veren TMO’ya üreticiler, Toprak Mefta Ofisi adını takarken, her hasat mevsiminde olduğu gibi, bu mevsimde de köylüleri, “Ürettiğimiz arpayı, buğdayı kime, nasıl satacağız?” endişesi aldı.

Sanayi ve ticaret adına çok da mesafe almayan ve aslında bir “tarım ve hayvancılık kenti” olarak anılan Erzurum, bu özelliğini de yıllar içinde kaybetti ve adeta kimliksizleşti! Bir hedefi olmayan ve rotasını yitirmiş gemi misali rüzgarın savurduğu tarafa giden Erzurum, kaybettiği değerlere yanıyor. Tarım ve hayvancılığın zirve yaptığı yıllarda, üreticinin ilk aklına getirdiği adres olan Toprak Mahsulleri Ofisi, şimdilerde adeta kaçak güreşiyor.

Sıvaları dökülmüş devasa, gösterişli silosunun perişanları oynadığı TMO’nun, hasat mevsiminde üreticiden ürününü nasıl ve hangi koşullarda alacağı merak konusu oldu. Geçtiğimiz yıl, ürünlerini TMO’ya satmak isteyen, ama olmadık zorluklarla karşılaşan üreticiler, “Ürünümüzü geçtiğimiz yıl TMO’nun umursamazlığı yüzünden zararına tüccara sattık. Bakıyoruz, aradan bir yıl geçmiş, değişen bir şey yok. Bu gidişle Erzurum’da kimse ekim yapmayacak” diye dert yandılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.