Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
24°C
Parçalı Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 21°C
Çar 16°C

TORTUM GÖLÜ CANAVARI

29 Temmuz 2023 14:32 | Son Güncellenme: 29 Temmuz 2023 15:31
YILLAR önce, 1990’larda “Van Gölü’nde canavar görüldü” haberleriyle insanların, özellikle de turizmcilerin dikkati Van’a çekilmişti.
Dönemin Van Valisi’nden, milletvekillerine, belediye başkanından kamu görevlilerine varıncaya kadar hemen herkes “Van Gölü’nde canavar görüldü” şeklinde açıklamalar yapıyor, Hürriyet, Milliyet gibi önemli gazeteler bu açıklamaları manşetlerine taşıyorlardı.
-O günlerde öylesine bir rüzgar estirildi ki, günlerce Van Gölü ve canavarı gündemden hiç düşmedi, düşürülmedi; konuyla ilgili açıklamalar, yorumlar biri birini izledi.
Aslında Van Gölü’nde canavar olmadığını herkes biliyordu. Böylesi bir efsane turizmi körüklemek için tasarlanmıştı. Başarıya da ulaşıldı.
Bugün Van bölenin en önemli turizm şehirlerinden birisi haline gelmişse, bunda Van Gölü Canavarı’nın da etkisi ve katkısı vardır.
Tortum Gölü’nde de soyut ya da hayali olmayan bir görüntü, ister istemez Van Gölü Canavarı benzeri bir düşünceyi insanın aklına getiriyor.
Tortum Gölü ve Şelalesi, çok önemli bir turizm potansiyel olmasına rağmen, Erzurum’un bu potansiyelden yeterince yararlanamadığı hepimizin malumu.
Arşivimizde yer alan bir fotoğrafı, Nasrettin Hoca’nın göle maya çalma hikayesini akla getirerek gündeme taşıyalım istedik.
İnsanların pireyi deve yapma becerisi gösterdiği bir dünyada, biz muhteşem değerlerimizi niye vitrine çıkartma becerisi gösteremiyoruz? Bu konuyu tartışmakta yarar görüyoruz. erzhaber
TIKLAYIN İZLEYİN
www.facebook.com/Erzurumdanhaberler25/videos/6923987904298232
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.