Dolar 32,5505
Euro 34,9656
Altın 2.457,06
BİST 9.879,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 16°C

VATAN BİR BÜTÜNDÜR PARÇALANMAZ

VATAN BİR BÜTÜNDÜR PARÇALANMAZ
23 Temmuz 2021 06:16

ÜLKENİN dört bir yanının düşmanlar tarafından kuşatıldığı, ordularının dağıtıldığı, mücadele azminin kaybedildiği ve umutsuzluğun kol gezdiği bir tükeniş döneminde Erzurum’da toplanan, ardı ardına önemli kararların alındığı 23 Temmuz Kongresi’nin 102. Yıldönümü bugün çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Samsun’a ayak bastıktan 45 gün sonra Erzurum’a ancak gelebilen, burada “Kolordum ve ben emrinizdeyiz paşam” diyen Kazım Karabekir tarafından karşılanan, Erzurum Halkı’nın bağrına bastığı Mustafa Kemal Paşa başkanlığında toplanan tarihi 23 Temmuz Kongresi’nin 102’nci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

“Vatan bir bütündür, parçalanmaz”, “Manda ve himaye kabul edilmez”, “Hristiyan azınlıklara siyasi hakimiyeti bozacak imtiyazlar verilemez”, “Kuva-yı Milliye’yi tek kuvvet olarak tanımak ve milli iradeyi hakim kılmak” gibi son derece önemli kararların alındığı Kongre Binası, bugün yine tarihi günlerinden birini daha yaşayacak.

Tarihi kongrenin 102’nci yıldönümü kutlamaları  saat 10’da Havuzbaşı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başlayacak. Kutlamalar daha sonra Kongre Caddesi üzerindeki Kongre Binası’nda devam edecek. Bağımsızlığa ve cumhuriyete uzanan kararların alındığı salonda kongre temsili olarak canlandırılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait F-16 uçaklarının gösteri uçuşu ve mehter takımının konseri ile renk katacakları kutlamaların akşamki bölümünde de olimpiyat meşalesi tutuşturulacak. Gün içerisinde ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu da online olarak Erzurum Kongresi’nin tarihimizdeki anlam ve önemini anlatan bir konferans verecek. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.