Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
24°C
Parçalı Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 21°C
Çar 16°C

PROF. DR. MÜMTAZ TURHAN’I ANLATTILAR

PROF. DR. MÜMTAZ TURHAN’I ANLATTILAR
5 Mayıs 2023 17:41

ERZURUM‘da Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi öğrencileri bir farklılık ortaya koydu ve okullarına ismi verilen Prof. Dr. Mümtaz Turhan’ın kimliğini, kişiliğini, çalışmaları ve eserlerini bir panelle izleyicilere aktardılar.

Ülkemizde başta okullar olmak üzere spor tesislerine, hastanelere ya da cadde ve sokaklara, topluma mal olmuş kişiliklerin; devlet adamlarının, bilim insanlarının, sporcu ve sanatçı isimlerinin verildiği hepimizin malumu.

Ancak, çoğu ismin kim olduğu, ne yaptığı, isminin tesise, okula, salona niçin, hangi başarısından dolayı verildiği çok fazla bilinmez ve hatta merak bile edilmez!

FİŞEĞİ ÜMİT GERGİT ATEŞLEDİ

Çok önemli işler yapmış, savaşlar kazanmış veya şiirler, romanlar yazmış, ya da önemli bilimsel çalışmaların altına imzasını atmış sembol isimlerin mutlaka tanıtılması ve anlatılması gerçeğinden hareketle yola çıkan Mümtaz Turhan Proje Anadolu Lisesi Müdürü Ümit Gergit, bir fişeği ateşledi ve öğrencilerine Prof. Dr. Mümtaz Turhan’ı anlatacakları bir panel düzenlemeleri talimatı verdi.

Edebiyat Öğretmeni Mehmet Uzunoğlu gözetiminde çalışmalara başlayan 6 öğrenci, Palandöken Belediyesi Efkan Ala Kültür Merkezi’nde dinleyicilerin karşısına çıktı ve ilk sınavlarını başarı ile verdiler.

ONU GENÇ KUŞAKLAR TANISIN

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Okul Müdürü Ümit Gergit, şunları söyledi:

“-Günümüz genç kuşaklarının adını pek duymadıkları, 60 yıllık ömrüne önemli bilimsel çalışmalar sığdırmış, 1950’li yıllarda Türkiye’nin kalkınma meselelerini, kültür değişimlerini farklı bakış açısıyla ele almış Mümtaz Turhan’ı aramızdan ayrılışının 54’üncü yılında anmak, bu arada da yazdığı eserlerin ve makalelerin değerini ve anlamını; ismini okul olarak şerefle taşıdığımız bilim insanını genç kuşaklara tanıtmak amacıyla bu paneli düzenledik. Panelimizin hazırlanmasına katkı yapan okulumuz edebiyat öğretmenlerine, başta da Mehmet Uzunoğlu arkadaşıma teşekkür ediyor, sevgili öğrencilerimi gönülden kutluyorum.”

GENÇ PANELİSTLER ALKIŞ ALDI

Moderatörlüğünü okul öğrencilerinden Sıla Soydam’ın yaptığı, Züleyha Boz, İbrahim Öztepe, Beyza Ezer, Furkan Kızıl ve Beyza Atalay’ın konuşmacı olarak katıldığı ve başarılı sunumları ile beğeni topladıkları paneli Palandöken İlçesi Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar ile Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra öğrenci velileri ve öğrenciler izledi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.