Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 18°C
Çar 16°C

YELDA GECESİ’NDE COŞKU

YELDA GECESİ’NDE COŞKU
22 Aralık 2023 16:05
YILIN en uzun gecesi 21 Aralık’ta “Yelda” adı altında yapılan kutlamada Erzurum’da eğitim gören çok sayıda İran asıllı öğrenci kurtlarını döktü. Urumiye’den gelen Asgar Saidi ve arkadaşlarının yöresel ezgileri eşliğinde eğlenen gençlere, salonda bulunan davetliler de alkışlarla tempo tuttular.
İran, Pakistan ve Afganistan’a özgü bir gelenek olan ve her yıl 21 Aralık’ta, “Yılın en uzun gecesi”nde kutlanan Yelda Gecesi’nde, geçmiş yıllarda olduğu gibi, yine dostluk türküleri söylendi.

BABUNEC FARKI

Bu defa Palandöken’deki otellerin aksine Dadaşkent’teki Babunec Restaurant’da düzenlenen kutlamalara Vali Vekili Lokman Düzgün, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Ergin, Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil, Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER) Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Sabuncuoğlu, Şehit ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül ile Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nimet Yıldırım ile çok sayıda İran asıllı üniversite öğrencisi katıldı.

NİMET YILDIRIM’ATEŞEKKÜR

UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alan Yelda Gecesi’nde, dost ve kardeş iki ülkenin çok daha yakın ilişkiler kurmasını arzu ettiklerini yineleyen Başkonsolos Mohammad Ebrahimi, İran ile Türkiye arasında kültür köprüsü oluşturan ve yayınladığı eserlerle her türlü takdiri hak ettiğini belirten Prof. Dr. Nimet Yılıdırım’a çeşitli hediyeler takdim etti.
Gecenin ruhuna uygun bir konuşmayı hem Farsça ve hem de Türkçe yapan, konuşmasının sonunda bir de şiir okuyan Nimet Yıldırım’a, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi elemanlarından Canan Şimşek de okuduğu bir başka şiirle adeta nazire yaptı.
Konuşmaların ardından, Urumiye’den gelen Elsesi Müzik Topluluğu sahne aldı. Gece boyunca hareketli türküleri ile salondaki gençleri ustalıkla kullandığı sazı ve türküleriyle coşturan Asgar Said, salondan büyük alkış aldı. erzhaber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.