Dolar 32,4480
Euro 34,7443
Altın 2.437,76
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 18°C

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDEN 29 AKADEMİSYEN DAHA UZAKLAŞTIRILDI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDEN 29 AKADEMİSYEN DAHA UZAKLAŞTIRILDI
30 Ekim 2016 11:16 | Son Güncellenme: 30 Ekim 2016 11:18

Layout 1

RESMİ Gazete’de yayınlanan  675 ve 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler’le ülke genelinde bin 267 akademisyen ihraç edildi. Bu akademisyenlerin 29’unun da Atatürk Üniversitesi’nde görev yaptığı belirtildi.

Atatürk Üniversitesi’nden 29 öğretim üyesinin yeraldığı listede, eski bir dekan da bulunuyor.

Ülke genelinde çok sayıda akademisyenin açığa alındığını belirten kararnamede, “Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu tarafından, devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler kamu görevinden başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın çıkarılmıştır. Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmaz. Haklarında ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilir” açıklaması da yeraldı.

KHK’ya göre, Atatürk Üniversitesi’nin çeşitli fakülte ve yüksekokullarında görev yapan 11 profesör, 8 doçent, 8 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi ve 1 de okutman ihraç edildi. İhraç edilenler arasında Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile aynı soyadı taşıyan Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Çomaklı’nın yanısıra İletişim Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Önder Barlı da bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.