Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 20°C
Sal 18°C

EMNİYET VE TSK’DA YENİ İHRAÇ DALGASI

EMNİYET VE TSK’DA YENİ İHRAÇ DALGASI
22 Kasım 2016 04:29

26-khk

YAYINLANAN yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 7 bin 586’sı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birimler ve bin 988’i de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olmak üzere, toplam 9 bin 574 personel kamudan ihraç edildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığında bin 259, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 391, Hava Kuvvetleri Komutanlığında 338, Jandarma Genel Komutanlığında 403, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden de 7 bin 586 personel ihraç edildi.

Ayrıca, bazı kamu kurum ve kuruluşlarından da ihraçlar oldu. Çeşitli kamu kuruluşlarından 5 bin 434 personelin ihraç edildiği açıklandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) göre, bazı kamu kurum ve kuruluşlarından daha önce ihraç edilen 157 kişi, göreve iade edildi.

Kararnameye göre, “Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı” olduğu iddiasıyla 550 dernek, 9 basın yayın kuruluşu ve 19 özel sağlık kuruluşu kapatıldı. 

Kapatılan basın yayın kuruluşlarının tüm taşınmazları Hazine’ye devredildi.

Söz konusu maddede, “Birinci fıkra kapsamında kapatılan derneklere ve basın-yayın kuruluşlarına ait olan taşınırlar ile her türlü mal varlığı, alacak ve haklar, belge ve evrak Hazineye bedelsiz olarak devredilmiş sayılır, bunlara ait taşınmazlar tapuda resen Hazine adına, her türlü kısıtlama ve taşınmaz yükünden ari olarak tescil edilir. Bunların her türlü borçlarından dolayı hiçbir şekilde Hazineden bir hak ve talepte bulunulamaz. Devire ilişkin işlemler ilgili tüm kurumlardan gerekli yardımı almak suretiyle Maliye Bakanlığı tarafından yerine getirilir” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.