Dolar 32,5505
Euro 34,9656
Altın 2.457,06
BİST 9.879,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 16°C

VATANDAŞIN İSYANI: YAPMAYACAKTINIZ, NİYE KAPATTINIZ?

VATANDAŞIN İSYANI: YAPMAYACAKTINIZ, NİYE KAPATTINIZ?
29 Temmuz 2018 14:02

TURİZM sezonunun başladığı günlerde çevresi kapatılan Çifte Minareli Medrese’de, geçen zaman içinde “bir arpa boyu” bile yol alınamaması, gören herkesi şaşırtmakla kalmıyor, isyan da ettiriyor.

Erzurum’un sembol yapılarından olan Çifte Minareli Medrese’de yaklaşık 5 yıl kadar süren restorasyon sonrasında; sıra çevre düzenleme çalışmalarına gelmiş, uzun uğraşıların ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan bir proje, “uygulansın” denilerek Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne gönderilmişti.

İKİ YIL ÖNCE PROJE HAZIRLANDI

Çifte Minareli Medrese’den sorumlu kurum olan Vakıflar Bölge Müdürlüğü, “iki yıllık yatışın” ardından bu yıl harekete geçti. Sanki harekete geçecek bir başka zaman yokmuş gibi, turizm sezonunun başladığı dönemde Çifte Minareli Medrese’nin çevresi perdelenerek, halka “çalışmalar başladı” izlenimi verildi.

Turlar vasıtasıyla Erzurum’a gelen çoğu yerli turistin “kapalı” zannederek gezme şansı bulamadığı Çifte Minareli Medrese’yi kuşatan sac perdelerin ardında çalışma yapılmadığını görenler, gözlerine inanamıyor.

SORUMSUZ SORUMLULARDAN HESAP SORULSUN

Projesi iki yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından çizdirilen Çifte Minareli Medrese’nin çevresinde düzenleme çalışmalarına neden başlanılmadığı merak konusu oldu. Çevre düzenleme çalışmalarının “ölü” sayılabilecek dönemlerde yapılması gerekirken, sezon başında başlatılmasına da bir anlam veremeyen vatandaşlar, “Yapılan her türlü yanlışı, ihmali ve benzeri türdeki olumsuzlukları sineye çektik. Biz, bu şehirde yaşıyoruz. Dolayısıyla olumsuzlukları görmezden gelebiliriz. Ama insanlar, Erzurum’u, bu şehrin değerlerini görmek için yollar aşıyor, buralara geliyor. O insanları hayal kırıklığına uğratmaya, dolayısıyla hafızalara olumsuz bir Erzurum görüntüsü nakşetmeye kimsenin hakkı olamaz. Çifteler’de yaşanan rezaletin sorumluları mutlaka vardır. Biz, o sorumsuz sorumlulardan hesap sorulmasını istiyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.