Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

ARTAN BİR ÖZLEMLE ANIYORUZ

ARTAN BİR ÖZLEMLE ANIYORUZ
10 Kasım 2021 04:32

ORDULARI dağıtılmış, toprakları dört bir taraftan işgal edilmiş, yokluk ve sefalet içinde çaresiz kalan milletini bir araya getiren, girdiği her savaşı kazanan, temellerini Erzurum’da attığı cumhuriyeti, dolayısıyla ulus devleti kuran, yaptığı atılım ve gerçekleştirdiği devrimleriyle mazlum milletlere örnek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde rahmet, minnet ve dua ile andığını belirten DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, “Biz, yarınlara çok daha güçlü ve inançla bakıyor, büyük Türkiye’yi kurma yolunda başlattığımız kutlu yolculuğu daha bir inanç ve azimle bürünüyoruz” dedi.

Atatürk’ün ölümünün 83’üncü yıldönüminde bir açıklama yayınlayan DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, Bağımsız Türkiye’nin kurucu lideri, Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e toplum olarak çok şey borçlu olduğumuzu belirtti. Başkan Bingöl, yaptığı yazılı açıklamasında duygularını şöyle dile getirdi:

“-Dünyaya her yüz yılda bir geldiği söylenen dahi insanlardan birisi olan, ölümünün özerinden yıllar geçmesine rağmen unutulmadığı gibi, özlemi daha da artan Atatürk’ümüzün ölüm yıldönümünde çok karmaşık duygular içinde olduğumuz ortada. Ölümünden kaynaklanan üzüntü ile birlikte emanet ettiği Cumhuriyet Türkiye’sinde özgürce yaşıyor olmanın gururunu aynı anda duyuyor, açtığı yolda işaret ettiği gelişmişlik hedefine ulaşmak için de düne göre daha bir inanç, iman ve özgüvenle yürüyoruz.

Toprakları yedi düvel tarafından işgal edilmiş, orduları dağıtılmış, silahı, ilacı, aracı, uçağı olmayan, yiyecek ekmek bulmakta bile zorlanan bir milleti yenilmez armada haline getiren, Erzurum’dan başlattığı özgürlük mücadelesini ve yaktığı cumhuriyet meşalesini Ankara’da sonuca ulaştıran, küllerinden doğan bu ülkeyi yaptığı devrim ve yenilikleri ile ayağa kaldıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e duyulan özlemin katmerleşerek büyüdüğünü yediden yetmişe hepimiz görüyor, attığı büyük adımlardan aldığımız ilhamla yolumuza çok daha kararlılıkla devam ediyoruz.

Ülkemizi daha çağdaş, daha özgür, daha mutlu ve müreffeh bir yer haline getirme azmi içinde, her türlü sıkıntıya göğüs gererek, engelleri aşarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, özgürlüklerin kısıtlanmadığı, her insanın düşüncesini rahatlıkla ifade edebildiği, tüm inanç ve görüşlerin hiçbir şekilde engellenmeyeceği, insanlarının aç ve açıkta kalmayacağı bir ülke haline getirmek hedefimizdir. Bu duygu ve düşünceler altında çıktığımız yolda başlattığımız kutlu yolculuğumuzu daha bir iştiyak ve heyecanla sürdürüyoruz. Kendisini ve yaptıklarını örnek aldığımız, devleti, cumhuriyeti bize emanet eden Gazi Paşa’mızı ölümünün 83’üncü yılında rahmet, minnet, şükran, özlem ve duayla bir kez daha anıyoruz. Mekanı cennet olsun.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.