Dolar 32,5860
Euro 35,0186
Altın 2.452,62
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C

“BEN AFRİN’E GİDİYOM, BENE NE :)”

“BEN AFRİN’E GİDİYOM, BENE NE :)”
2 Nisan 2018 14:12 | Son Güncellenme: 2 Nisan 2018 14:13

AFRİN‘de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na gönüllü olarak katılan ve uzaktan patlatılan el yapımı bombanın patlamasıyla şehit düşen Erzurum Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Paramedik Sağlık Personeli’nden Burak Tatar, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın da katıldığı cenaze namazı sonrasında köyüne götürülerek, toprağa verildi.

Afrin’e gönüllü giden Burak Tatar’ın, yolculuk öncesinde Ertuğrul Kılıç adındaki arkadaşı ile sosyal medya üzerinden yaptığı mesaj alışverişinde, sanki içine doğmuşçasına “Ola gelecem. Belki de şehit oluruk, siz cenazemize gelirsiniz. Allah biliriz” diye yazması, okuyan herkesi fazlasıyla duygulandırdı.

DEDİĞİ GİBİ, CENAZESİ GELDİ

Mesajında belirttiği gibi, Afrin’den cenazesi gelen 23 yaşındaki Burak Tatar’ı askerler taşıdı. Narmanlı Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrasında da BurakTarat’ı omuzlarında bu defa polisler son yolculuğuna uğurladı.

Burak Tatar için ilk tören, görev yaptığı Erzurum 112 Acil Komuta Merkezi önünde tören düzenlendi. Buradaki törene, Vali Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve İl Sağlık Müdürü Mahmut Uçar ile şehidin yakınları ve mesai arkadaşları katıldı.

OPERASYONLARA GÖNÜLLÜ KATILMIŞ

Nusaybin operasyonlarına ve Fırat Kalkanı Harekatı’na da gönüllü katılarak görev alan Burak Tatar’ın özgeçmişinin okunduğu sırada annesi, babası ve kardeşleri Derya ile Kadim Tatar güçlükle ayakta durabildi. Burak Tatar’ın cenaze namazı Narmanlı Camii’nde kılındı. Binlerce kişinin kıldığı namazın ardından Burak tatar’ın cenazesi, Tufanç Köyü’nde toprağa verildi.

Öte yandan, şehit Burat Tatar’ın WhatsApp grubundaki yazışmaları sosyal medyada hayli yankı buldu. Ertuğrul Kılıç adındaki bir meslektaşı ile yazışan Burak Tatar’ın “Ben Afrin’e gidiyorum banane” dediği ve “Yapma üzüldüm. Deme öyle, ben kimle çalışacağım” diye karşılık aldığı ortaya çıktı.

Şehit olacağı sanki içine doğmuşçasına, “Geleceğim belki de şehit oluruz, siz cenazemize gelirsiniz Allah bilir” diye yazan Tatar’ın, “Böyle deme, ağlıyorum” diyen arkadaşına verdiği cevap, okuyan herkesin yüreğini burktu. Tattar mesajında, “Keşke öyle bir mertebeye kavuşsam. Sana da şefaatçi olurum. Kanka ama çok tövbe et” diye yazdı. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.