Dolar 32,4530
Euro 34,8305
Altın 2.446,17
BİST 9.915,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 16°C

BİZE BÖYLE YATIRIMLAR GEREK

YÖRE İNSANININ RÜYALARINI SÜSLEYEN, İHALESİ 1998 YILINDA YAPILAN BAŞKÖY BARAJI’NDA SU TUTMA İŞLEMİ TAM 24 YIL SONRA, GÖREVE YENİ ATANAN DSİ BÖLGE MÜDÜRÜ OĞUZHAN YAVUZ’UN GAYRETLERİYLE GERÇEKLEŞTİ.

BİZE BÖYLE YATIRIMLAR GEREK
19 Ağustos 2022 12:33 | Son Güncellenme: 19 Ağustos 2022 16:14

HINIS Ovası’nı suya kavuşturacağı, vatandaşın tarlasının, çayırının verimini artıracağı düşüncesinden hareketle yıllar önce projelendirilen, ihale edildiği 1998 yılından bu yana da yöre insanının rüyalarını süsleyen Başköy Barajı’nda bugün inanılmaz gerçekleşti ve su tutulmaya başlandı.

Bir yıl kadar önce Erzurum’da Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürü olarak göreve başlayan, göreve başladıktan sonra tespit ettiği sorun ve sıkıntıları yerinde dokunuş ve müdahalelerle düzeltme yoluna giden Oğuzhan Yavuz’un mucize sayılacak ilk önemli icraatı bugün kent merkezinden 180 kilometre ötede, Hınıs Ovasında gerçekleşti.

Yeri tespit edilen ve projesi tamamlandıktan sonra 1998 yılında ihale edilen, zaman içinde ihale bedelinin normalin çok üstünde olduğu anlaşılab Başköy Barajı’nın yapımı sürekli sekteye uğradı. Sonunda yöre insanının rüyalarını karartan Başköy Barajı’nı çıkmazdan kurtaracak adımlar işbaşına gelen bölge müdürleri tarafından da kararlılıkla atılmadı.

Göreve başladıktan sonra Başköy Barajı’nda yaşanan sorun ve sıkıntıları ekip arkadaşlarıyla birlikte gideren Oğuzhan Yavuz, 18 Ağustos 2022 tarihinde su tutma eylemini başarıyla gerçekleştirerek Hınıslılara bayram sevinci yaşattı.

Aşırı sıcak bir günde gerçekleşen Başköy Barajı Su Tutma Törenine Vali Okay Memiş, Ak Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Ak Parti İl Başkanı Mehmet emin Öz’ün yanı sıra çok sayıda kamu kurum müdürü ve vatandaşlar katıldı.

Barajın kapakları vinç marifetiyle yerlerine dualar ve alkışlarla indirilirken, Bölge Müdürü Yavuz da “olmaz, yapılamaz” denilerek umutsuz bir vaka halini alan bir önemli sorunu gidermiş olmanın mutluluğunu yaşadı. erzhaber

TIKLA İZLE!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.