Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

ERSANDER ÇITAYI YÜKSELTİYOR

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BİRİNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAYACAK OLAN ERZURUM KÜLTÜR SANAT VE EĞİTİM DERNEĞİ ERSANDER’İN YALOVA VE BURSA’DA ESTİRDİĞİ ERZURUM RÜZGARI, MEMLEKET HASRETİ DUYAN İNSANLARIN GÖNÜLLERİNİ SERİNLETTİ.

ERSANDER ÇITAYI YÜKSELTİYOR
17 Ekim 2022 10:52 | Son Güncellenme: 17 Ekim 2022 16:40

ERZURUM Günleri adı altında İstanbul Maltepe’de düzenlenen, skandalların yaşandığı, eleştiri ve tartışmaların biri birini kovaladığı günlerde, Yalova’daki Erzurum Dernekleri’nin davetlisi olarak yola çıkan, son gün de Bursa’da konaklayan Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği ERSANDER’in tanıtım elçileri, üstlendikleri sorumluluğun gereklerini yerine getirmiş olmanın huzuru ve gururunu yaşadılar.

Bir avuç sanatçı, eğitimci ve gazetecinin; geçtiğimiz yıl (2021) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kültürel yoksulluğa, sosyal hayattaki durağanlığa, “Erzurum” adı altında yapılan istismarlara “dur” demek amacıyla kuruluşunu kararlaştırdıkları Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER) üyeleri, yola çıktıkları günden beri Yunus misali gönüllere dokunmaya devam ediyor.

BİR İLK’E DAHA İMZA ATTIK

Önümüzdeki günlerde birinci kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan ERSANDER’in yaptığı faaliyetlerle dikkat çektiğini belirten, dolayısıyla gerek il içi ve gerekse dışındaki dernek, kurum ve kuruluşlardan “ortak çalışma” teklifi aldıklarını belirten Yönetim kurulu Başkanı Ümit Gergit, Yalova’da gelen davete, bir ilke daha imza atmak amacıyla olumlu yanıt verdiklerini belirtti.

Başta Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı olmak üzere Yalova Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Demir, Çiftlikköy Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Pasin ve Altınova Anadolu Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferman Durmaz’ın daveti sonrası gittikleri Yalova’da buram buram Erzurum kokan bir sergi açtıklarını kaydeden Başkan Gergit, günübirlik de olsa Bursa’da da Erzurum rüzgarı estirdiklerini de hatırlattı.

İYİ Kİ GELMİŞİZ

Yalova Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışını Yalova Valisi Muammer Erol ve Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un yaptığını, sergiyi açık tutulduğu günlerde çok sayıda insanın gezdiğini, özellikle Yalova’da yaşayan Erzurumlular’ın duydukları memleket özlemini bir parça da olsa gidermeyi başardıklarını belirten Başkan Gergit, “Yalova ve Bursa’ya iyi ki gelmişiz. İnsanların yüzünü güldüğünü, mutlu olduklarını görmek bizlere tüm yorgunluklarımızı unutturdu” diye konuştu.

ERZURUM MİSAFİRPERVERLİĞİ

Yalova’da, dernek başkanları Lale Dondurmacı, İsmail Demir, Erdoğan Pasin ve Ferman Durmaz’ın gösterdikleri misafirperverliğin bir benzerini de Bursa’da Nilüfer Erzurumlular Grubu’nun öncüsü Taner Şahika’dan gördüklerini kaydeden Başkan Gergit, şunları söyledi:

“- Çeşitli nedenlerden dolayı başka diyarlara göç etmek zorunda kalmış insanlarımızın memleket özlemi içinde olduklarını hem Yalova ve hem de Bursa’da gördük. Götürdüğümüz bir avuç Erzurum’un, memleket hasreti çeken o insanları ne kadar mutlu ettiğini herkesin görmesini isterdik. Yalova’da sadece sergi açmadık, imza günleri düzenledik, fırsat buldukça Erzurum’u anlattık. Canip Cihangir, Doğan Hattatoğlu, Eşref Özoltulular, Fesih Özyurt, Gülseren Özgör Dinçer, Hakan Demir, M. Ali Akbulut, Mumahmed Mağ, Neslihan Arzu Keteci, Nevin Hanin, Öztürk Akkök, Sabri Topdağı, Selma Uygur, Tuba Karamehmetoğlu, ve Veli Kurt’un eserlerinin yer aldığı sergiyi yüzlerce insan gezdi. Kent Müzesindeki açılışta engelli 20 gencin oluşturduğu mehter takımının gösterisi çoğu insanın gözünü yaşarttı.

Muzaffer Taşyürek, Kadir Sabuncuoğlu, Neslihan Arzu Keteci ve benim de aralarında bulunduğum yazar arkadaşlarımızın imzaladıkları kitapların satışından elde edilen geliri Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneğine bağışladık.”

BURSA’DA DA AYNI TABLO

Geri dönüş yolculuğunda Bursa’da bir birliktelik oluşturma gayreti içinde olan Erzurumlu İşadamı Taner Şahika’nın davetini de geri çevirmediklerini hatırlatan Ümit Gergit, “Nilfer Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde Erzurum özlemi içinde olan insanlarla bir araya geldik.

Düzenlenen toplantıda Uludağ Üniversitesi’ne gitmek zorunda bırakılan, Erzurum açısından bir büyük kayıp olarak gördüğümüz Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz’ı dinleme ayrıcalığı yaşadık. Moderatörlüğünü yönetim kurulu üyesi arkadaşımız Öztürk Akkök’ün yaptığı, Ak Parti Bursa eski Milletvekili Ali Kul ile Mümessil Filmi’nden tanıdığımız Burak Bozdağ’ın yanı sıra Doğan Hattatoğlu ağabeyimiz ve Taner Şahika kardeşimizle Erzurum’u konuştuk.

REYHANİ’YE VEFA ZİYARETİ

Hazır Bursa’ya gelmişken Aşık Yaşar Reyhani’nin mezarını ziyaret ederek yakaladığımız fırsatı değerlendirelim istedik. Yunus misali gönüllere dokunmayı ve insanları mutlu etmeyi benimser bir yol izlemeye başlayan ERSANDER, çizgisinden sapmadan, ilkelerinden ödün vermeden Erzurum’u tanıtma ve anlatma misyonunu gücünün yettiği ölçüde devam ettirecek” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.