Dolar 32,4372
Euro 34,7377
Altın 2.438,22
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 21°C
Az Bulutlu
Erzurum
21°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 16°C

ERZURUM BAŞKANLIK SİSTEMİNE NE DİYOR! İŞTE O ANKET…

ERZURUM BAŞKANLIK SİSTEMİNE NE DİYOR! İŞTE O ANKET…
20 Ekim 2016 08:57 | Son Güncellenme: 20 Ekim 2016 09:09

haber

 

Başkanlık sistemi tartışmaları yapıla dursun, bugüne kadar yapılan en kapsamlı anketi yayınlandı. Erzurum ‘Başkanlık Sistemi’ için ne düşünüyor işte sonuç.

 

ERZURUMDANHABERLER / GÜNDEM – Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, dün katıldığı bir canlı yayında başkanlığın Ocak ayında Meclis’e, Nisan ayında da halka götürülebileceğini söyledi.

EN KAPSAMLI BAŞKANLIK ANKETİ

ORC Araştırma  yapılacağı aylardır konuşulan, gelen son açıklamayla da neredeyse kesinleşen referandum için nabız tuttu.

10-16 Ekim tarihleri arasında, 30 büyükşehirde 21980 kişi ile ‘‘CATI-Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi’’ ve yüz yüze anket yöntemiyle yapılan “seçmen tercihleri araştırması” başkanlık sistemiyle ilgili yapılan en büyük saha çalışması oldu.

SİYASETÇİLERE IŞIK TUTACAK

Referandum demek gerek iktidarın, gerekse muhalefetin şehir şehir dolaşarak seçmenleri “evet” ya da “hayır” seçenekleri için ikna etmeye çalışması demek.

İşte bu anket siyasetçileri sahada nasıl bir yöntem izleyeceklerini belirlemesine yönelik yol gösterecek en büyük kaynaklardan biri olacak;

ORC Araştırma'dan başkanlık sistemi anketi

ORC Araştırma'dan başkanlık sistemi anketi

Kaynak: ensonhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.