Dolar 32,3205
Euro 35,0717
Altın 2.280,74
BİST 9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

ERZURUM KALKINMAYI BİRLİK OLURSA SAĞLAR

DÖRT YIL ÖNCE “ŞEHRİMİZİ BİRLİKTE KALKINDIRALIM” SLOGANIYLA YOLA ÇIKAN VE ERZURUM MÜSİAD ŞUBE BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ ÜSTLENEN İŞADAMI FUAT DEMİR, ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÖREVİ BİR BAŞKA İŞ İNSANINA DEVRETMEYE HAZIRLANIYOR.

ERZURUM KALKINMAYI BİRLİK OLURSA SAĞLAR
12 Ocak 2023 17:23 | Son Güncellenme: 12 Ocak 2023 17:47

ÖNÜMÜZDEKİ günlerde yapacakları genel kurulda yeni seçilecek yönetime görevi devretmeye hazırlanan ve 4 yıldan beri işbaşında bulunduğunu hatırlatan Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı Fuat Demir, Erzurum’u kalkındırma yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini belirtti, ortaklık kültürünü şehir genelinde bir türlü tesis edememenin üzüntüsünü duyduklarını söyledi.

   

Hilton Garden İnn Otel’de  gazetecilerin karşısına çıkan Fuat Demir, hem yaptıkları hizmetleri anlattı, hem yapılmasını arzu ettikleri yatırımlar ve hem de geleceğe yönelik planları hakkında bilgilendirme yaptı.

STK’LAR ŞEHRE HİZMET YERLERİDİR

Aklından siyaseti geçirdiğini yöneltilen sorulara cevap verirken dile getiren, “Sizden sonra MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığı görevini kim üstlenecek?” sorusuna, “Bu sorunun cevabını kongre günü öğreneceksiniz” diyerek karşılıksız bırakan Fuat Demir, yaptığı konuşmada iğneyi biraz da kendilerine batırdı, “Sivil Toplum Kuruluşları (STK), o kuruluşlarda işbaşına gelenlerin oturma yeri değil, aksine o koltuklar şehre hizmet etme yerleridir” diyerek haklı bir tutum sergiledi.

KENDİ YATIRIMCIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ

“- Dört yıl önce ‘şehrimizi birlikte kalkındıralım’ sloganıyla yola çıktık. Kalkınmanın ancak birlik ve beraberlikle sağlanabileceğine inanan insanlarız. Bu birlik ve beraberliği halkımız; kendi yatırımcısına sahip çıkarak sağlayabilir. Biz iş insanları olarak siyasetçilerimizden de destek istiyor ve bekliyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Demir, daha sonra şunları söyledi:

YATIRIMCILARI ERZURUM’A DAVET ETTİ

“- Türkiye’nin yeni 100 yılında herkesi Erzurum’a yatırım yapmaya davet ediyorum. Batı yatırıma doymuş, oralarda insan gücü bulmak zorlaşmıştır. Erzurum yatırım için çok ideal bir yerdir. Hem işgücü ve hem de 2. Organize Sanayi ve altyapı hizmetlerinin yeterliliği noktasında Erzurum bakir bir bölgedir. Özellikle Erzurumlu iş adamlarına buradan çağrı yapıyorum: Erzurum’a yatırım yapmanın tam zamanıdır.”

TARIM VE HAYVANCILIKLA OLMAZ SANAYİLEŞME ŞART

Erzurum’un tarım ve hayvancılıkta önemli bir il olduğunu, ancak tarım ve hayvancılık yaparak para kazanmanın ötesine geçmenin mümkün gözükmediğine dikkati çeken Başkan Demir, ”Erzurum sanayileşmek zorunda. İkinci Organize Sanayinin faaliyete geçecek olmasını müthiş önemsiyoruz. Bu işin arkası inşallah gelecek. Ben Erzurum’un sanayi şehri olması adına önün açıldığına inanıyorum. Şehrimizde atıl durumda fabrikalarımız var. MUSİAD olarak önceliğimiz bu fabrikaları üretime geçirmek ve ekonomiye kazandırmak. Bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Ortaklık kültürünü bir türlü Erzurum’da tesis edemedik. Ne yazık ki bu konuda çok fazla becerikli değiliz” diye konuştu.

 

OLTU’DA 30 FABRİKA HİZMETE GİRDİ

MÜSİAD olarak Erzurum’a yatırımı teşvik etmek amacıyla çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Demir, Oltu’da 30 fabrikanın üretime geçtiğini hatırlattı, bu fabrikalarda 3 bin kişinin istihdam edildiğini belirtti. Yakında bir fabrikanın daha hizmete gireceği müjdesi veren MÜSİAD Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı:

“- Üzerinde çalıştığımız projelerimiz var. Savunma Sanayi’nin Erzurum’da bir yatırımının olmasını çok istiyoruz.

Maalesef kötü bir huyumuz var. Bir kişi bir yere yatırım yaptı mı hemen onu yargılamaya ve ‘Bu parayı nereden buldu, nasıl elde etti?’ diyerek sorgulamaya başlıyoruz.

Bu huyumuzdan vazgeçmemiz lazım. Vatandaşlar olarak yerel sermayeye sahip çıkmamız gerekir. Ayrıca iş adamları olarak vizyonumuzu da geliştirmemiz icap eder. Şunu net söyleyeyim, Batı ile aramızda 30-40 yıl bir vizyon farkı var.

Erzurum’un 6. Teşvik Bölgesi’ne alınması şarttır. Bu noktada herkese görev düşüyor. Siyasilerimiz başta olmak üzere bizler, basın ve vatandaşlarımız bu noktada tek yumruk olmamız gerekiyor.

Ayrıca bir önemli nokta daha; Bürokrasimiz yatırımcıya yardımcı olması noktasında esnek davranmalı. Yatırımcının önü kesilmemeli.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.