Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C
Çar 16°C

EYMEN BEBEK İÇİN GEREKLİ PARA TOPLANDI

EYMEN BEBEK İÇİN GEREKLİ PARA TOPLANDI
11 Kasım 2023 08:57 | Son Güncellenme: 11 Kasım 2023 11:07

TEDAVİSİ sadece yurtdışında yapılabilen, tedavi için de 1 milyon 895 bin dolara ihtiyaç duyulan SMA Tıp 1 hastalığına yakalanan Eymen bebek için gerekli para sonunda toplandı. Son olarak MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, Eymen bebeğe destek çağrısı yapmış, eksik kalan 7 milyon lira da hayırsever vatandaşların desteği ile hesaplara aktarılmıştı.

Sanayi Mahallesi’nde oturan Özlem ve Risalettin Kaya çiftinin üçüncü çocukları olarak 29 Kasım 2021 tarihinde dünyaya gelen ve aileyi sevince boğan Muhammed Eymen’de ortaya çıkan anormallikler anne-babayı tedirgin etti.

Doktora götürülen minik Eymen’e; 10 Şubat 2022 tarihinde omurilikteki sinir hücrelerini etkileyerek yürüme, yemek yeme ve nefes alma gibi temel yetenekleri ortadan kaldıran, dolayısıyla kas kaybı ve zayıflığa neden olan SMA Tip 1 teşhisi konuldu.

ÇOK PARAYA İHTİYAÇ VARDI

Dünyaya geldiği günden beri rahat nefes alamayan ve geçtiğimiz nisan ayında ameliyat edilerek cihaza bağlı şekilde nefes alması sağlanan Muhammed Eymen Kaya’nın hayata tutunabilmesi için Dubai’ye gitmesi ve orada gen tedavi görmesi gerekiyordu ve bu tedavinin yapılabilmesi için de 1 milyon 895 bin dolara ihtiyaç duyuluyordu.

Paranın dışında zaman kaybına da tahammülü olmayan Eymen Bebek için yardım kampanyaları başlatıldı.

erzurumdanhaberler olarak Eymen Bebek ile ilgili olarak yaptığımız haberler kamuoyunda yankı buldu.

Gönüllü annelerin kermesler düzenlediği kampanyalarda hızla mesafe alındı.

Ancak zaman içinde yapılan yardımlar azalmaya başladı.

BAŞKAN KAYA ÇAĞRI YAPTI

Ve derken devreye MHP İl Başkanı Adem Yurdagül girdi.

Başkan Yurdagül’ün çağrısıyla eksik kalan 7 milyon lira da geçtiğimiz günlerde toplandı.

Erzurum Valiliği’nin kontrolünde gerçekleşen kampanyalarda toplanan paralar Muhammed Eymen’in hesabına aktarıldı.

Dubai’ye gidecek olan Muhammed Eymen ve ailesi için pasaportlar çıkarıldı ve geri sayım başladı.

Özlem ve Risalettin Kaya çifti, çocukları Muhammed Eymen’in tedavi olabilmesi için gerekli paranın toplanması adına gayret gösteren herkese yaptıkları açıklamayla çok teşekkür ettiler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.