Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

FETÖ’CÜLER, DEVLETİ FENA SOYMUŞLAR!

FETÖ’CÜLER, DEVLETİ FENA SOYMUŞLAR!
20 Ekim 2016 19:45 | Son Güncellenme: 21 Ekim 2016 04:06

32-fto%cc%88-byk

ÇALDIKLARININ BİR BÖLÜMÜ GERİ ALINDI

KALKINMA Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) mensup derneklere sağlanan desteğin inanılmaz boyutlarda olduğu, yapılan denetimler ve kontroller sonucunda birer birer ortaya çıkıyor. Gerçek yüzleri anlaşıldıktan sonra, büyüteç altına alınan Erzurum’daki FETÖ destekçisi derneklere, SODES kapsamında temin edilen yaklaşık 5 trilyon liralık malzemenin geri alındığı öğrenildi.

SODES’ten, hazırlanan projeler karşılığında derneklerin, cemiyet ve vakıfların, aldıkları demirbaşları amacına uygun kullanıp- kullanmadıkları yasa gereği, 3 yıl boyunca takip ediliyor. Yasanın amir hükümleri doğrultusunda harekete geçen Erzurum Valiliği de, FETÖ’ye yakın derneklere sağlanan malzemeleri, amaç dışı kullanıldıklarını tespit edince, 2015 yılından itibaren geri almaya başladı.

Bu operasyonlara, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hız verildi. Dernek, vakıf ve cemiyetlerden toplanan demirbaşlar, edinilen bilgiye göre, ilçe kaymakamlıklarına devredildi. Erzurum’da SODES bünyesinde görev yapan 8 personelden 3’ünün, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyonlar sırasında tutuklandığı, 2’sinin arandığı, 3’ünün de meslekten uzaklaştırıldığına yönelik haberler, daha önce medyada yeralmıştı.

Son zamanlarda gerek yazılı ve gerekse görsel medya ile internette yayınlanan haberler, FETÖ yanlısı dernek, cemiyet ve vakıflara SODES aracılığıyla muazzam paralar aktarıldığı gerçeğini ortaya koyuyor. SODES projelerinin mercek altına alınması ve sonrasında ortaya çıkan şaşırtıcı sonuçlar da bu gerçeği teyit ediyor. Erzurum’daki FETÖ yanlısı derneklere, gerçek yüzleri ortaya çıktığında, yürürlükte bulunan hükümler işletilerek müdahaleler yapıldı ve sundukları, kabul gören projeler kapsamında aldıkları eşya ve malzemelerin önemli bölümü geri alındı.

Geri alınan yaklaşık 5 trilyon lira tutarındaki büro malzemeleri, oturma grupları, bilgisayarlar, televizyon ve diğer elektronik eşyalar, ilçe kaymakamlıklarına devredil. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.