GAZETECİLER GÜNÜ’NDE REKTÖR’DEN ÖNEMLİ MESAJLAR!
ATATÜRK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlarda, 263 personel hakkında işlem başlatıldığını, 114 akademisyen, 11 idari, 35 de hizmetli olmak üzere toplam 160 çalışanın üniversite ile ilişkisinin kesildiğini söyledi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Erzurum’da görev yapan basın mensupları ile biraraya gelen Rektör Çomaklı, toplam 66 personel hakkında soruşturmanın devam ettiğini hatırlattı, “Bu işi sonuçlandırmak, yapının kökünü kazımak ve asıl gündemimize yoğunlaşmak istiyoruz” diye konuştu.
Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında, göreve başladığı günden beri yaptığı çalışmaları detaylandıran Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 3. nesil girişimci ve yenilikçi üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini vurguladı. Atatürk Üniversitesi olarak toplumun bütün kesimleri ile irtibat halinde olmak istediklerini kaydeden Çomaklı, yapılacak hizmet ve yatırımları, getirilerine bakarak değerlendireceklerini bildirdi. FETÖ ile ilişiği olmayan hiç kimsenin asla zarar görmesini istemediklerini, ancak, terör örgütüyle ilişiği olanların da gözünün yaşına bakmayacaklarını kaydeden Çomaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:
İNSANIN ELİNİN TİTREMESİ GEREKİR
“- Rektörlük olarak arkadaşlarımıza proje yapmaları için paralar ödüyoruz, ödeyeceğiz de. Tamam da, acaba o projelerden ne ölçüde yararlanabiliyoruz? Projelerin üniversitemizin ve şehrin sorunlarının çözümüne katkısı ne kadar, işin bir de bu tarafına bakmak lazım. Yani siz, eğitim-öğretim ve araştırma yaparsınız, ama bu toplumsal bir faydaya dönüşmemişse, bir anlam ifade etmez. Geçmişte üniversitemizin kıt kaynakları, FETÖ mensuplarına usulsüz şekilde aktarılmış. Kamuiçi denetlemeyi başlattım. Gerçekleşen operasyonlardan sonra, 472 projeyi iptal ettik ve 5 milyon lira geri dönüş sağladık. Soruşturma nere kadar giderse, oraya kadar gedecek, sorumlularından hesap soracağız. Yılda 15 bin lira ile bir yıl geçinmeye çalışan insanları göz önüne getirdiğimizde, derim ki, kamu görevlilerinin elinin titremesi vicdanının sızlaması gerekir.”
ERZURUM KÖYLÜSÜNÜ EĞİTECEĞİZ
Atatürk Üniversitesi olarak Erzurum’da yatırım yapmayı düşünen herkese kapılarını açmaya kararlı olduklarını belirten Rektör Çomaklı, “Üniversite olarak imkanlarımız ne ise, hepsini yatırımcılarımız için seferber etmeye hazırız. Erzurum esnafı ile yarış halinde olmayacağız. Biz, ticari bir kuruluş değiliz. Dolayısıyla şehirdeki otel işletmecileri ile, lokantacılarla rekabet etmeyeceğiz. Devletin elektriğini, suyunu, personelini kullanarak işletmecilik yapmak, rekabete girmek haksızlık olur. Bu şartlar altında esnafın bizimle boy ölçüşmesi mümkün olabilir mi? Herkes işini yapacak, iyi de yapacak. Mesela biz, üniversitede görev yapan akademisyen arkadaşlarımız, arabalarına binecek, köy köy dolaşacak, insanımızın derdine, sıkıntısına kulak vereceğiz. Yani önce biz gidecek, sonra köylülerimizin üniversitemize gelmelerini isteyeceğiz. Çiftçi eğitim merkezi kurduk. Bu merkezimize Erzurum’un tüm köylülerini getirecek, misafir edecek, onları tiyatroya, sinemaya götürecek, sosyal hayatın içine çekeceğiz” dedi.
“ÇİFTLİKLERİMİZ GERÇEKTEN ÇİFTLİKMİŞ!”
Atatürk Üniversitesi bünyesinde bulunan iki çiftliğin “gerçekten çiftlik” olduğunu eleştirel bir bakış açısıyla değerlendiren Çomaklı, bu iki çiftliği birleştirdiklerini hatırlatarak, “Üniversite olarak iki yakamızı biraraya getirmeye çalışıyoruz. Gerek Erzurum’u ve gerekse üniversitemizi istediğimiz noktaya yükseltmek için çok çalışmalıyız. Başta Erzurum Valiliği olmak üzere belediyelerimiz ile yakın diyalog halindeyiz. Geçtiğimiz günlerde bir kent portalının tanıtımını birlikte yaptık. Önümüzdeki ay EYOF’u düzenleyeceğiz. biz de üniversitemizde bir Erzurum sokağı oluşturacak, şehrimize gelen gençlere memleketimizin yemeklerini tattıracak, bir farklılık oluşturmaya çalışacağız” diyerek sözlerini noktaladı. erzhaber