Dolar 32,5032
Euro 34,9839
Altın 2.430,21
BİST 9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

İĞNELER HAYVANSEVERLERİ FENA KIZDIRDI

İĞNELER HAYVANSEVERLERİ FENA KIZDIRDI
17 Eylül 2016 19:24

02-kuslar

UZUN zamandan beri restorasyon nedeniyle kapalı tutulan Çifte Minareli Medrese’nin ziyaretçilere açılmasıyla birlikte, bazı olumsuzlukları da göze batmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda, çatıda biriken kar ve yağmur sularını tahliye etmek amacıyla, dört bir yana dizilen boruların, medresenin görünümünü bozduğuna dair haberler yerel medyada yeralmış, önceki Vali Ahmet Altıparmak, bu boruların kaldırılarak, soruna daha akılcı çözüm bulunması noktasında talimat vermişti.

Vali Ahmet Altıparmak’ın tayini, talimatı yerine getirilmeden Denizli Valiliği’ne çıkmış, dolayısıyla o çirkinlik olduğu yerde kalmıştı.

Erzurum’un alanında öncü kuruluşlarından Türkeli Medya’nın Patronu, aynı zamanda erzurumdanhaberler.com’un takipçilerinden Mükremin Emeç, Çifte Minareli Medrese’nin avlu kısmındaki ahşap müştemilat ile pencere kenarlarına, güvercinler konmasın diye dikilen iğnelerin fotoğraflarını çekmiş, bizimle paylaşmış ve iğnelerin varlığına yönelik itirazını dile getirmiş.

Kuşların konmaması için dikilen iğneleri insani bulmadığını belirten Mükremin Emeç’in, “iğneler sökülsün” talebi karşılık bulur mu, bunu zaman gösterecek.

Kamuoyunun ilgisine sunduğumuz bu ayrıntının yanında, İlhanlılar döneminden kalma, Selçuklu mimarisinin tüm özelliklerini üzerinde taşıyan o ihtişamlı eserin içindeki tüm kapıların kapalı oluşu da, “neden kapılar kapalı?” denilerek, eleştiri topluyor.

Bakalım vatandaşın gözünden kaçmayan sorun ve sıkıntılarla ilgilenen birileri çıkacak mı? Ya da bu söylenenleri toplum benimseyip, destekleyecek mi?

Bunu da zaman gösterecek! erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.