Dolar 32,3695
Euro 35,0258
Altın 2.325,72
BİST 9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

KALDIRIM VAR YAYA, YOL VAR BİSİKLETLİ YOK!

KALDIRIM VAR YAYA, YOL VAR BİSİKLETLİ YOK!
23 Ağustos 2016 05:41 | Son Güncellenme: 23 Ağustos 2016 05:48

YOLU Dadaşkent’e düşen,yeni calisma1 özellikle de Çat Yolu’ndan saga sapıp, Bilkent Lisesi’nin önünden aşağı doğru inenler, yolun sol tarafında ve belki bin 500 metre uzunluğunda modern bir bisiklet yolu ile karşılaşırlar. Çevresi uyarıcı levhalarla boydan boya kaplanmış, boya ile asfaltı renklendirilmiş şık ve modern bisiklet yolu, illa ki, herkesin ilgisini çeker, beğenisini toplar. Ancak, bir gariplik vardır orta yerde. Genelde araç trafiğinin yoğun olduğu, yayaların pek gözükmediği o yolda “hiç bisikletliye rastlanmaz!”

Benzer türde bir garip uygulama da, Tortum Yolu’nda çarpar insanın gözüne. Sanayi çıkışında, Çevre Yolu üzerindeki köprüyü aştıktan az sonra, bir süslü kapı çarpar insanların karşısına. Erzurum’un daha çok eski taşyapı kapılarına alışık olanların gözüne, böylesi modern ve süslü bir kapı hoş gelir. Ancak, orada da yine bir gariplik vardır sanki. Yolun her iki tarafında, son derece sağlam, şehir halkını kıskandıracak güzellikte süslü taşlarla “yaya kaldırımı” yapılmıştır. İşin ilginç yanı, şehrin çok ötesinde ve “yayanın hiç bulunmadığı” bir bölgede, neredeyse bin metre uzunluğunda süslü taşlarla niye bir yaya kaldırımı yapılmıştır, insan buna da bir anlam veremez!

Yollarımızdaki bu garip uygulamaları erzurumdanhaberler.com olarak gündeme getirelim istedik. Kim bilir belki bir açıklama yapanı çıkar da, her iki uygulamanın yapılış nedenlerini birlikte öğrenmiş oluruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.