Dolar 32,5881
Euro 34,7593
Altın 2.507,05
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

MUSTAFA ILICALI, “RAYLAR YERALTINA ALINMALI” DEDİ

MUSTAFA ILICALI, “RAYLAR YERALTINA ALINMALI” DEDİ
25 Ekim 2016 17:01 | Son Güncellenme: 26 Ekim 2016 02:56

42-atlama

ILICALI, ERZURUM İÇİN HAZIRLADIKLARI PROJELERİ AÇIKLADI

GENEL seçimlerin üzerinden bir yıl geçti. erzurumdanhaberler.com olarak, geçen bir yıl içinde milletvekillerimiz ne yapmış, hangi hizmetleri gerçekleştirmişlerdi? Genel Yayın Yönetmenimiz Öztürk Akkök’ün, “yaptıklarınızı ve yapamadıklarınızı açıklayın” çağrısına ilk kulak veren Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı oldu. Ilıcalı, “Erzurum Tren Garı’ndaki rayların yeraltına alınması, çok doğru bir iş olacaktır. Bu konuda hazırladığımız projeyi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na teslim ettik” dedi.

TRAMVAY PROJESİ TAMAM

Bir yıl içinde Erzurum’un ulaşım sorununa çare olabilecek projeler üzerinde çalıştıklarını ve önemli mesafeler katettiklerini belirten Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, “Memleket meselelerini gündeme taşıyan bir yayın politikası izlediğinden dolayı erzurumdanhaberler.com’a teşekkür ediyorum” dedi. Erzurum’un ulaşım sorununa ciddi katkı yapacağına inandığı “tamvay projesi”ni, çalışma arkadaşları ile birlikte hazırladıklarını belirten Prof. Dr. Ilıcalı, bu konuda şunları söyledi:

“Tramvay projesini, tek kuruş para talep etmeden, kendi teknik ekibimle birlikte hazırladım ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na teslim ettim. Yenişehir – Gürcükapı – İstasyon güzergahında çalışacak tramvayın yatırım maliyeti 400-450 milyon lirayı buluyor. Konuyu geçtiğimiz günlerde Afyon’da gerçekleşen kampımızda sayın Başbakan’ımıza da anlattım, hem ondan ve hem de Ulaştırma Bakanımız Ahmet Yıldırım’dan destek istedim. Hem sayın Binali Yıldırım ve hem de sayın Arslan, projeye destek vereceklerini söylediler. Projenin sorumluluğu artık Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde. Bu proje istenildiği zaman ihale edilerek, hayata geçirilebilir.”

SORUN KANGRENE DÖNÜŞMÜŞE BENZİYOR

erzurumdanhaberler.com’un “utanç duvarı” başlığıyla duyurduğu habere de atıfta bulunan Mustafa Ilıcalı, “Sizin de gündeme getirdiğiniz, bizim de sık sık tekrarladığımız İstasyon Meydanı sorunu kangrene dönüşmüş vaziyette. Erzurum Tren Garı’na mutlaka neşter atılmalı. Mevcut hatlar yeraltına alınmalı ve tren yolu bir gidiş bir de geliş olarak dizayn edilmeli. En az 5 kilometre uzunluğunda olmasını öngördğümüz hatların yapılması, hem yüzeydeki kirliliği azaltacak ve şehre bir güzellik katacak ve hem de hızlı tren projesi için altyapı oluşturacak, belki zorlayıcı bir etken olacak” diye konuştu.

Bu çalışmaların yapılmasında yeni teşvik yasasının ciddi rolü olacağına inandığını belirten Ilıcalı, “Sanıyorum İstasyon’da rayların yeraltına alınması işi 400 milyon liraya malolur. Bu para, yeni yasa sayesinde temin edilir diye düşünüyorum. Erzurum’a yatırım olarak süttozu fabrikası da düşünülüyor. Koyun-Keçi Birliği yöneticileriyle geçtiğimiz günlerde biraraya gelerek konuyu enine-uzununa tartıştık. Böyle bir fabrikanın Ilıca’da, yapımı tamamlanan EBK Kombinası’nın bitişiğindeki arsa üzerinde kurulabileceği fikri gündeme geldi. Şimdilik düşünce aşamasında olan süttozu fabrikası gerçekleşirse, hayvan yetiştiricilerinin ya da süt üreticilerinin emeği daha iyi değerlendirilir” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.