MUSTAFA ILICALI, “RAYLAR YERALTINA ALINMALI” DEDİ
ILICALI, ERZURUM İÇİN HAZIRLADIKLARI PROJELERİ AÇIKLADI
GENEL seçimlerin üzerinden bir yıl geçti. erzurumdanhaberler.com olarak, geçen bir yıl içinde milletvekillerimiz ne yapmış, hangi hizmetleri gerçekleştirmişlerdi? Genel Yayın Yönetmenimiz Öztürk Akkök’ün, “yaptıklarınızı ve yapamadıklarınızı açıklayın” çağrısına ilk kulak veren Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı oldu. Ilıcalı, “Erzurum Tren Garı’ndaki rayların yeraltına alınması, çok doğru bir iş olacaktır. Bu konuda hazırladığımız projeyi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na teslim ettik” dedi.
TRAMVAY PROJESİ TAMAM
Bir yıl içinde Erzurum’un ulaşım sorununa çare olabilecek projeler üzerinde çalıştıklarını ve önemli mesafeler katettiklerini belirten Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, “Memleket meselelerini gündeme taşıyan bir yayın politikası izlediğinden dolayı erzurumdanhaberler.com’a teşekkür ediyorum” dedi. Erzurum’un ulaşım sorununa ciddi katkı yapacağına inandığı “tamvay projesi”ni, çalışma arkadaşları ile birlikte hazırladıklarını belirten Prof. Dr. Ilıcalı, bu konuda şunları söyledi:
“Tramvay projesini, tek kuruş para talep etmeden, kendi teknik ekibimle birlikte hazırladım ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na teslim ettim. Yenişehir – Gürcükapı – İstasyon güzergahında çalışacak tramvayın yatırım maliyeti 400-450 milyon lirayı buluyor. Konuyu geçtiğimiz günlerde Afyon’da gerçekleşen kampımızda sayın Başbakan’ımıza da anlattım, hem ondan ve hem de Ulaştırma Bakanımız Ahmet Yıldırım’dan destek istedim. Hem sayın Binali Yıldırım ve hem de sayın Arslan, projeye destek vereceklerini söylediler. Projenin sorumluluğu artık Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde. Bu proje istenildiği zaman ihale edilerek, hayata geçirilebilir.”
SORUN KANGRENE DÖNÜŞMÜŞE BENZİYOR
erzurumdanhaberler.com’un “utanç duvarı” başlığıyla duyurduğu habere de atıfta bulunan Mustafa Ilıcalı, “Sizin de gündeme getirdiğiniz, bizim de sık sık tekrarladığımız İstasyon Meydanı sorunu kangrene dönüşmüş vaziyette. Erzurum Tren Garı’na mutlaka neşter atılmalı. Mevcut hatlar yeraltına alınmalı ve tren yolu bir gidiş bir de geliş olarak dizayn edilmeli. En az 5 kilometre uzunluğunda olmasını öngördğümüz hatların yapılması, hem yüzeydeki kirliliği azaltacak ve şehre bir güzellik katacak ve hem de hızlı tren projesi için altyapı oluşturacak, belki zorlayıcı bir etken olacak” diye konuştu.
Bu çalışmaların yapılmasında yeni teşvik yasasının ciddi rolü olacağına inandığını belirten Ilıcalı, “Sanıyorum İstasyon’da rayların yeraltına alınması işi 400 milyon liraya malolur. Bu para, yeni yasa sayesinde temin edilir diye düşünüyorum. Erzurum’a yatırım olarak süttozu fabrikası da düşünülüyor. Koyun-Keçi Birliği yöneticileriyle geçtiğimiz günlerde biraraya gelerek konuyu enine-uzununa tartıştık. Böyle bir fabrikanın Ilıca’da, yapımı tamamlanan EBK Kombinası’nın bitişiğindeki arsa üzerinde kurulabileceği fikri gündeme geldi. Şimdilik düşünce aşamasında olan süttozu fabrikası gerçekleşirse, hayvan yetiştiricilerinin ya da süt üreticilerinin emeği daha iyi değerlendirilir” dedi. erzhaber