Dolar 32,4424
Euro 34,7505
Altın 2.440,61
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 20°C
Sal 16°C

TARİHİ MEKANLARI ÇOK BEĞENDİLER

TARİHİ MEKANLARI ÇOK BEĞENDİLER
15 Temmuz 2021 09:22

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Erzurum’a gelen çeşitli yaş gruplarından Karslı genç ve çocuklar, üç gün boyunca şehrin tarihi ve turistik mekanlarını dolaştı, “Erzurum’u tarihi açıdan hiç bu kadar zengin bilmiyorduk. Tarihi mekanlara ve eserlere hayran kaldık” dediler.

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizasyonunda Erzurum’u gezmeye gelen 35 kadar öğrenci ve eğitici, Kongre Binası’nda Uzman Muhsin Koç’un anlatımıyla Erzurum Kongresi’ni, Mustafa Kemal’i ve alınan kararları can kuşağıyla dinlediler.

KOÇ’DAN ERZURUM KONGRESİ’Nİ DİNLEDİLER

İki günden beri Erzurum’da olduklarını, şehirde bir gün daha kalacaklarını belirten ve çok sayıda tarihi mekanı gezdiklerini, çok da beğendiklerini bildiren genç konuklar, mutluluklarını, “Erzurum’u tarihi açıdan hiç bu kadar zengin bilmiyorduk. Doğrusu şehrinize hayran kaldık” diyerek dile getirdiler.

Kongre Binası’na geçtiğimiz günlerde de aynı proje çerçevesinde Iğdır’dan bir grup öğrencinin geldiğini hatırlatan Muhsin Koç, “Gelenler bizim çocuklarımız. Onlara cumhuriyete uzanan yolun başlangıcının Erzurum olduğunu hatırlatıyor, alınan kongre kararlarını anlatıyorum. Gençlerin ilgiyle izlediği sunum sonrasında yöneltilen sorlara da cevap veriyorum. Bakanlığın hazırladığı ve uygulamaya koyduğu bu proje sayesinde şehirlerarası kültür alışverişi gerçekleşiyor, insanlar gittikleri şehirleri tanıma ve özelliklerini bilme fırsatı yakalıyorlar. Biz de konukların gelişini fırsat bilerek Erzurum Kongresi’ni ve alınan kararları anlatarak kendilerini bilgi sahibi yapıyoruz” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.