Dolar 32,3787
Euro 35,0516
Altın 2.326,54
BİST 9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

TARIMDA HIZLI ÇÖZÜM: ‘YEŞİL MASA’

TARIMDA HIZLI ÇÖZÜM: ‘YEŞİL MASA’
14 Ekim 2016 11:05

yesil-masa

 

Tarımda hizmet alanların memnuniyetinin sağlanması ve bürokratik işlemlerin azaltılması amacıyla, İl Müdürlükleri bünyesinde “Yeşil Masa” uygulamasına geçildi.

 

İNSAN odaklı çalışmanın bir göstergesi olarak Bakanlık taafından verilen hizmetlerden etkin ve hızlı bir şekilde faydalanmayı sağlayarak hizmet alanların memnuniyetinin sağlanması ve bürokratik işlemlerin azaltılması amacıyla, İl Müdürlükleri bünyesinde “Yeşil Masa” uygulamasına geçildi.
Yeşil Masa uygulaması nedir?
Üreticilerin taleplerinin en hızlı ve sağlıklı biçimde sonuçlandırılması amaçlanıyor. Uygulama ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile muhatap kitle arasında hızlı-etkili ve sürekli bir bilgi ağı kurulması hedeflenmekte. Yeşil Masa uygulamasında çiftçiler-üreticiler web ortamında, mail ortamında, telefon aracılığı ile veya kuruma bizzat başvuruda bulanarak talep, öneri ve şikâyetlerini “Yeşil Masa” da görevli personellere iletebilecekler. Görevli uzman personel tarafından alınan talepler il ve ilçelerdeki konu uzmanlarına iletilecek ve süresi içerisinde talep sahibine geri bildirimde bulunulacak.
Müracaatlar nasıl yapılacak?
İl Müdürlüklerine ait internet sitesi (yesilmasa.tarim.gov.tr) üzerinden, telefonla veya şahsen yapılabilecek. Yeşil Masa uygulaması ile İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine gelen vatandaşların istek, öneri ve şikayetlerinin online ortamda toplanması ve bunlara hızlı ve etkili bir şekilde cevap gönderilmesini amaçlamakta. http://yesilmasa.tarim.gov.tr/ adresini açan vatandaş yeni bir başvuru oluşturabilir ya da daha önce kaydettiği başvurusunun durumunu sorgulayabilir. Vatandaş başvuru yaparken kimlik ve iletişim bilgileri, başvurusunun konusu ve açıklama yazarak başvurusunu gönderir. Sorgulama ekranında kimlik bilgilerini girerek başvurularına ulaşabilir. Yeşil masa sorumlusu cevap yazarak istekler, vatandaşa başvuru esnasında belirtilen iletişim seçeneğine göre gönderilir. Müracaat kolaylığı açısından Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde ana bina girişine yeşil masa bürosu kurulmuş olup vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Gerçek veya tüzel kişilerce il müdürlüklerimize yapılacak elden başvurular, telefon veya mail ortamında iletilecek talep, öneri veya şikâyetler, Yeşil Masa’da görevli personelce kabul edilecek.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Osman Akar, “Emekleriniz, büyüsün, bereketlensin, özenle, geleceğe taşınsın başlıkları ile web ortamında, bürolar ile fiziki ortamda müdürlüklerimizde uygulamaya giren yeni yaklaşımın, gerek üretici ve gerek ise tüket

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.