Dolar 32,4494
Euro 35,0400
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 5°C
Az Bulutlu
Erzurum
5°C
Az Bulutlu
Çar 10°C
Per 12°C
Cum 11°C
Cts 12°C

YENİŞEHİR, ÖLÜŞEHİR HALİNE GELDİ

YENİŞEHİR, ÖLÜŞEHİR HALİNE GELDİ
22 Ekim 2016 08:03

17-yenshr-byk

NE DAĞIN HAHRI OLDU, NE DE YENİ PROJELERİN

ADINDAN da belli olduğu gibi, Erzurum’un “yeni” sayılabilecek yerleşim yerlerinden birisidir Yenişehir.

Dönemin Belediye Başkanı Nihat Kitapçı (1977 – 1984) zamanında, “gecekondu önleme bölgesi” olarak projelendirilmiş, sonraki yıllarda art arda kurulan yapı kooperatifleriyle, adeta “uydukent” haline dönüşmüş Yenişehir, bugün mazisini arıyor. 30 yıl gibi, kısa bir zaman diliminde eskiyen, kocayan ve çoğu önemli noktası “ölü” bir hale dönüşen Yenişehir’de, yaşanan sorunların ne zaman ve nasıl giderileceği de bilinmiyor.

BİNLERCE DÖNÜM ARSA HEBA OLDU

Yenişehir’in hemen girişinden, Aziziye Araştırma Hastanesi’nin yerinden başlayan “sorunlar yumağı” daha yukarılarda, daha büyük sorunlarıyla, sakinlerine huzurdan çok huzursuzluk yaşatıyar. Biör yanda New City Konutları ve az ötesindeki, eski adıyla Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi ve uzantısında binlerce dönüm boş arazi, gören, bilen ve üzülen insanlara, “Ne olacak bu şehrin hali” dedirtiyor.

New City adı altında oluşturulan ve maket üzerinden halka satışı yapılan konutların hüsranla sonuçlanmasının acısını yaşayan binlerce, on binlerce insan, artık geleceklerinden ve kaptırdıkları trilyonları bulan paradan ümidini keserken, ev ve işyeri sahipleri de mülklerinin, “ölü noktaların artması” nedeniyle değerini kaybetmesinden dolayı üzüntü yaşıyor.

Aziziye Araştırma Hastanesi’nin tamamen elden çıktığını, askeri hastanenin de, Erzurum’da kışlaların birer birer kapatılması nedeniyle zaten önceden atıl duruma düştüğünü belirten vatandaşlar, “Güya kış turizminin merkezi Palandöken’in eteklerinde kurulmuş bir semtte yaşıyoruz. Bize ne dağın hayrı oldu, ne de yapılan yeni yatırımların. Yenişehir, çoktan ölü bir şehir halini aldı. Bu kadar büyük arazilerin, arsaların boşu boşuna yatması ekonomik iflasın konulmamış adıdır” diye yakındılar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.