Dolar 32,5816
Euro 34,9067
Altın 2.438,06
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

YÜCELİK EKONOMİK PAKETİ BEĞENDİ!

YÜCELİK EKONOMİK PAKETİ BEĞENDİ!
4 Eylül 2016 16:23

01 umutlandirdi

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın, Diyarbakır’da açtığı ekonomik paketi yerinde ve isabetli bulduğunu belirten Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Yatırım Teşvik Paketi”nde yer alan teşvik ve yatırımların her iki bölgeyi de şaha kaldıracaktır” dedi.

Aralarında Erzurum’un da bulunduğu 23 ilde uygulanacak teşviklerin, terörden zarar gören vatandaşların yaralarını saracağına ve iş dünyasının sıkıntılarına çözüm getireceğine inandığını ifade eden Lütfü Yücelik, yaptığı yazılı açıklamada, “Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın açıkladığı pakete göre, 4 yıl içinde özel sektör yatırımlarıyla birlikte toplam 140 milyar liralık bir yatırımın öngörülmesi, bu paketin ne derece kapsamlı olduğunu ortaya koyuyor” ifadesini kullandı.

ÖZEL SEKTÖRDE DE KARŞILIK BULACAK

Devletin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu kalkındırmak için attığı adımların, özel sektörden de karşılık bulacağını tahmin ettiğini belirten Başkan Yücelik, açıklamasını şöyle devam ettirdi:

“Bizler yıllardan beri gerek Doğu ve gerekse Güneydoğu’nun gelişmesi ve kalkınması için, atılması gereken adımları her platformda sık sık dile getirdik. İlimizi ayrıcalıklı kılacak olan teşviklerin gerekliliğini ve bu yöndeki taleplerimizi, görüştüğümüz her hükümet yetkilisine ve ilgili devlet kurumlarının üst düzey yöneticilerine sunduk. ETSO olarak bugüne kadar iki kez, ‘Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu’ düzenleyerek, şehrimizin sorunlarını çözüm önerileriyle birlikte masaya yatırdık.”

ÇALIŞMALARIMIZ SEMERESİNİ VERİYOR

Son dönemde Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın telkiniyle Erzurum’un gelişip, kalkınmasını hızlandıracak ve bölgelerarası kalkınmışlık farkının en aza indirecek çalışmalara hız verdiklerini hatırlatan Yücelik, “Erzurum İl Profili ve Yakın Projeksiyonu isimli bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmamızda öne çıkan unsurların bu pakette karşılık bulması biz ayrıca mutlu etti. Bunun için de Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’a de teşekkür ediyoruz.İnşallah her zaman ifade ettiğimiz gibi artık söylemden eyleme geçme zamanı geldi. Her iki bölgede tarımdan, sanayiye, hizmet sektöründen inşaata, ulaşımdan sağlık sektörüne kadar bir çok sektörün önünü açacak olan yeni teşvik paketinde Erzurum’un cazibe merkezlerinden biri yapılmasından dolayı sayın Başbakan Binali Yıldırım’a bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.