Dolar 32,5137
Euro 34,5803
Altın 2.493,63
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Açık
Erzurum
22°C
Açık
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 17°C

TARİHİ MEKANDAN ÖNEMLİ MESAJLAR

TARİHİ MEKANDAN ÖNEMLİ MESAJLAR
11 Eylül 2016 14:28

02-bakan

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Yakutıye Medresesi’nde düzenlenen bayramlaşma sırasında yaptığı değerlendirmede, “Mübarek günlerdeyiz. İnşallah acısız, sızısız, terörsüz bir bayram yaşarız” dedi.

Beraberinde Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Orhan Deligöz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve 9’uncu Kolordu Komutanı Korgenaral Mehmet Özoğlu olduğu halde Yakutiye Medresesi’ne gelen Bakan Akdağ, yaklaşık bin kişi ile tokalaştı.

Yakutiye Medresesi önünde bir açıklama yapan Bakan Akdağ, “Bayram hep bir araya geleceğimiz gönüllerimizi buluşturacağımız, mübarek günlerdir. Onun için de dua ediyoruz. İnşallah bu bayramı huzur içinde terörsüz şekilde geçiririz. Teröre karşı çok ciddi mücadele devam ediyor. Yurtiçi ve yurtdışında en son Fırat Kalkanı harekatıyla da büyük bir başarı elde ettik. Bu kararlılığımız devam edecek. Teröre destek veren, mali destek sağlayan, ya da farklı şekillerde destek veren belediyelere yeni atamalar yapıldı. Bu, oluşturulmuş olan hukukun bir gereğidir. Belediyecilik vatandaşa önemli bir hizmet alanı. Ama bunun bir şekilde teröre destek mahiyetine dönüşmesini asla kabul edemeyiz, etmeyeceğiz. Bu uygulamalar da bunun bir sonucu” diye konuştu.
HİJYENE DİKKAT EDELİM
“Kurban keserken mutlaka hijyenik şartlarda davranmalıyız. Kurbanlarımızı özellikle il ve ilçelerimizde belediyelerimizin oluşturduğu kesim alanlarını tercih edelim. Aksi takdirde cezaları da var ama cezasından ziyade bu toplumsal duyarlılığı göstermeliyiz. Tabi hayvanlara karşı şefkatli davranmak gerekiyor. Sonuçta insanın bir et ihtiyacı var. Bu ihtiyacı göreceğiz. Ama kurbanlık hayvanlara gerçekten sıkıntı verecek ortamlar asla oluşturmamak gerekiyor. Veteriner kontrolünden geçmiş hayvanları kesmek hususunda dikkatli olmalıyız. Bayramda et tüketeceğiz elbette. Son derece kıymetli bir gıda. Ama bir kerede büyük bir miktarlarda et tüketirsek beraberinde ağır tatlılarla birlikte kendimize, midemize, bağırsaklara zarar da verebiliriz. ya da kronik hastalığı olan vatandaşlarımız bundan zarar görebilir. Elbette et yiyeceğiz, tadacağız ama ölçülü olacağız.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.