Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C

ERZURUMLU OLMA ŞARTI ARANAN SERGİ

ERZURUMLU OLMA ŞARTI ARANAN SERGİ
25 Ekim 2023 15:34 | Son Güncellenme: 25 Ekim 2023 15:50

ERZURUMLU hat ve ebru sanatçılarına ait eserlerin sergilendiği Asar-ı Celile Hüs-ni Hat ve Ebru Sergisi, Çifte Minareli Medrese’de sanatsever ile buluştu. Yıllar önce kaleme aldığı, kamuoyu ile paylaşıldığında çok büyük beğeni toplayan “Ölirem” şiirini yazan Hüseyin Kotan’ın son şiir kitabı İrfan Pınarları’nın davetlilere vatandaşlara ücretsiz dağıtıldığı sergi açılışı, son derece samimi görüntülere sahne oldu.

Çifte Minareli Medrese’de açılan, toplamda Erzurumlu 13 sanatçıya ait eserlerin yer aldığı ve sadece “Erzurumlu olma” şartının arandığı sergi, 29 Ekim gününe kadar açık tutulacak.

Açılışını Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Mohammad Ebrahimi, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Engin ve Erzurum Kültür Sanat Eğitim Derneği (ERSANDER) Başkan Yardımcısı Doğan Hattatoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen sergi, Erzurum’un hat ve süsleme sanatında ulaştığı boyutu gözler önüne serdi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından desteklenen Asar-ı Celile Hüs-ni Hat ve Ebru Sergisi’nde şiir kitabı dağıtılan Hüseyin Kotan, ayakta durmakta güçlük çekmesine rağmen, davetlilerle ilgilendi, fotoğraf çekilmek isteyenlerin taleplerini geri çevirmedi.

Pandemi döneminde çok ağır bir hastalık geçiren ve yakınlarının ifadesiyle ölümden dönen Hüseyin Kotan’ın samimi ve içten davranışları takdir topladı. Uzun süre üzerinde çalıştığı, çoğu tasavvuf kokulu şiirlerin yer aldığı İrfan Pınarı’na ayaküstü göz atan sanatseverler, şiirleri çok beğendiklerini fade etmekten geri durmadı, Hüseyin Kotan’a sağlık ve başarı dilediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.