Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C

BİR ALTIN DA VALİ’DEN!

BİR ALTIN DA VALİ’DEN!
31 Mart 2017 11:37

ERZURUM‘a, 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak dönen Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor Kulübü’nün milli güreşçisi Murat Ertürk, ayağının tozuyla Vali Seyfettin Azizoğlu’nu ziyaret etti.

Macaristan’ın Szombathely kentinde düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 86 kiloda altın madalya kazanan Murat Ertürk, sabah saatlerinde Erzurum’a geldi. Havalimanı’nda kendisini bekleyenler tarafından coşkuyla bir karşılanan Ertürk, doğrudan Erzurum Valiliği’ne gitti ve Vali Seyfettin Azizoğlu’nu ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ve Gençlik Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Ertürk, “Avrupa şampiyonasında ilk turdan itibaren rakiplerimiz sıkıydı ancak zoru başarmam gerekiyordu. Çok şükür zoru başardım ve bu kötü günlerde, Avrupa’nın göbeğinde ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde İstiklal Marşımızı dinlettirdim, çok mutluyum” dedi.

GURUR DUYDUK!

Vali Seyfettin Azizoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Erzurum’da şampiyon bir güreşçinin çıkması bizler için gurur verici. Belediyemizin de geleneksel sporlara destek vermesi ayrıca takdire şayan bir durum. Büyükşehir Belediyemizin spor kulübünden yetişmiş bir sporcumuz bizim göğsümüzü Avrupa’da 86 kiloda şampiyon olarak kabarttı. Darısı diğer sporcularımızın başına. Bundan sonra elde edeceğimiz başarılarda sporcularımız kadar hocalarımızın da gayreti önemli. İnşallah onlarında gayretleri ile şehrimizde daha farklı branşlarda şampiyonlar göreceğiz. Erzurum’un karakterinde zaten şampiyonluk var. Bunu da özellikle son yıllarda kış sporları, güreş, atletizm ve uzak doğu gibi farklı dallarda elde edilen başarılardan görüyoruz. Bu başarıları taçlandıran son gelişme de Murat kardeşimizin Avrupa’da altın madalya kazanması. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Vali Azizoğlu, şampiyon güreşçiyi altınla ödüllendirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.