Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C

KAR’DAN SONRA PEMBE!

KAR’DAN SONRA PEMBE!
24 Nisan 2017 07:08

ERZURUM‘da her ne kadar havalar, Batı illerine oranla daha yavaş ısınsa, memleketin dağları halen kar ile boyalı olsa da, Uzundere, sahip olduğu güzellikler ile farklılık oluşturmaya devam ediyor.

Sadece Erzurum’un değil, bölgenin “en güzel ve iç açıcı” ilçelerinden biri olan Uzundere, havaların ısınmasıyla birlikte süslenmeye, boyanmaya, bir afet gibi nefes kesmeye başladı.

Sahip olduğu turizm değerleri ile öne çıkan ve adından sıkça söz ettiren Uzundere, özellikle de Tortum Şelalesi, hafta sonlarında 7’den 70’e herkesin ilgisini çekiyor.

Tortum Gölü’nü, Şelale’yi, Öşvank Kilisesi’ni, Haho’yu (Meryem Ana) görmek için yollara dökülen insanları, rengarenk çiçek açan ağaçları ve senfoniye dönüşen kuş cıvıltıları ile Uzundere, adeta şapka çıkartarak, reverans yaparak karşılıyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Uzundere’ye akın eden insanlar, akşamın olmasını sanki de istemiyor. Kışın yorgunluğunu, günlük yaşamın ve koşuşturmaların yaşattığı stresi Tortum Şelalesi’nin serin sularına akıtan binlerce insan, “İyi ki, Erzurum’un Uzundere’si de var” demekten kendilerini alamıyor ve günübirlik de olsa huzuru yakalamış olmanın mutluluğu içinde geri dönüyor. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.