Dolar 32,5292
Euro 34,9276
Altın 2.434,24
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 21°C
Az Bulutlu
Erzurum
21°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 18°C

SİBİRYA YANIMIZDA SICAK KALIYOR!

SİBİRYA YANIMIZDA SICAK KALIYOR!
19 Aralık 2016 20:31 | Son Güncellenme: 19 Aralık 2016 20:35

KARAKIŞ‘ın en şiddetli günlerini yaşayan Erzurum’da hava sıcaklıkları giderek düşüyor. Her gece birkaç derece daha soğuyan Erzurum’un sel gibi, yangın, deprem gibi doğal bir afeti yaşadığı belirtiliyor. Bu gece saat 23.00 itibarı ile sıfırın altında 34 dereceyi gören Erzurum’da, ısının ilerleyen saatlerde eksi 40 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

KÖYLERDE KAR KALINLIĞI 2 METREYİ BULUYOR

Geçtiğimiz günlerde yağan ve metrekareye yaklaşık 18 kilogram kar’ın düştüğü Erzurum’da, ortaya çıkan şiddetli soğuklar etrafı kasıp, kavuruyor. Yüksek kesimlerde ve çoğu köyde kalınlığı yer yer bir metreyi aşan kar, yaşamı olumsuz etkiliyor. Köylülerin tuneller açarak ulaşımı sağladığı Horasan’ın Hızardere Köyü’nün dünya ile uzun süre ilişkisininz kesildiğini belirten erzurumdanhaberler.com takipçisi Ahmet Yeşil, “Birkaç gün önce iş makinelerinin köyümüze ulaşması, hepimize derin bir nefes aldırdı” dedi.

HEM SOĞUK VAR, HEM DE NEM

Son yılların en soğuk kışını yaşayan bölgenin “afet kapsamı”na alınması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Gündüzleri bile sıfırın altında 20 derecelerde seyreden Erzurum’da, yüzde 90’ları bulan nem yüzünden hissedilen sıcaklık 30-35 derecelere ulaşıyor. Soğuktan her taraf buz kesti. Geceleri soğukla birlikte yaşanan kirlilik, dışarı çıkmamızı engelliyor. Soğuk hava nedeniyle normal günlere oranla iki, üç kat daha fazla yakıt tüketiyor, yine de ısınamıyoruz. İşin ilginç tarafı, bize hizmet getirsinler diye seçip, Ankara’ya gönderdiğimiz milletvekillerimiz, sanki hiçbir şey olmamış gibi davrayor. Belli ki, onların gündemi ile bizimkisi farklı. İtirazımız ne kışa, ne de soğuğa! Biz, yalnız bırakılmışlığımıza itiraz ve isyan ediyoruz” diye yakındılar.

MAHRUMİYET ZAMMI VERİLMELİ

Süleyman Demirel’in başbakanlığı döneminde Doğu’da yaşayanlara “mahrumiyet zammı” adı altında para verildiğini, o günlerde verilen paranın neredeyse bir maaş tutarında olduğunu hatırlatan günümüzün emeklileri, şöyle konuşuyorlar:

“Verilen para, hepimizi rahatlatmış ve hatta çoğu insanın Batı’dan Doğu’ya, o zammı almak için gelmesine sebebiyet vermişti. Şimdi bırakın zammı, yılsonu geldi diye maaşlarımızda ciddi kesintiler yaşıyoruz. Avrupa’da birçok ülkede, mesela Finlandiya’da devlet, Erzurum gibi soğuk illerde yaşayan vatandaşlarına özel birtakım imkanlar sağlıyormuş ki, herkes rahat yaşasın, göç olmasın. Sıfırın altında 30-35 derecede yaşamak her babayiğidin harcı değil. Bizi yönetenler bu gerçekleri görmeli ve ona göre hareket etmeli.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.