Dolar 32,5633
Euro 34,9936
Altın 2.449,25
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C

YOLUN SONUNU GÖREN GÖZLERİNE İNANAMIYOR

YOLUN SONUNU GÖREN GÖZLERİNE İNANAMIYOR
24 Eylül 2018 03:12 | Son Güncellenme: 24 Eylül 2018 03:16

ERZURUM‘un son yıllarda aldığı “en prestijli” hizmetlerden birisi olan ve yapımı hızla devam eden Doğu Anadolu Gözlemevi’ne (DAG) uzanan toprak yol, o yolun sonunda devasa çapta bir yatırımın olabileceğine kimseyi inandıramıyor.

Atatürk Üniversitesi ile dönemin Kalkınma Bakanlığı tarafından ortaklaşa yaptırılan ve dövizdeki aşırı tırmanış öncesinde 250 trilyon liraya malolacağı hesaplanan, ancak, tahmini yatırım tutarı neredeyse ikiye katlanan Konaklı’nın Karakaya Tepesi’ndeki Doğu Anadolu Gözlemevi’ne gitmek, çoğu insana “deveye hendek atlatmak”la eşdeğerde görülüyor.

İnşaatı devam eden ve yaklaşık bir buçuk yıl sonra tamamlanacağı düşünülen Doğu Anadolu Gözlemevi, geçtiğimiz hafta içinde bir grup gazeteciye evsahipliği etti.

Dağa, arazili araçlarla ve çok zor şartlar altında tırmanan gazeteciler, “Bu yol, 250 trilyon liralık yatırımın yolu mu” diye düşünmekten kendilerini alamadılar.

Kartalkaya Zirvesi’ne uzanan yolun bir an önce tamamlanmasını bekleyen vatandaşlar ise, “Basından takip ettiğimiz bu önemli yatırımı çok merak ediyoruz. Ancak yolu aşmak, eğer aracınız güçlü değilse, mümkün olmuyor. Bakalım yol ne zaman asfaltlanacak ve ulaşıma elverişli hale gelecek” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.