Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
24°C
Parçalı Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 16°C

BAŞHEKİM TÖR: ANADOLU LİSELİ OLMAK BİR AYRICALIK

BAŞHEKİM TÖR: ANADOLU LİSELİ OLMAK BİR AYRICALIK
12 Haziran 2023 13:43

ERZURUM Anadolu Lisesi, yarım asırlık bir öyküyü geride bıraktı ve 50’nci mezunlarını verdi. Düzenlenen mezuniyet töreninde, okulun önceki mezunlarından olan ve şimdilerde Şehir Hastaneleri Başhekimi olarak görev yapan Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Hakkı Tör kep özlemi giderdi, bir öğrenciden “emanet” olarak aldığı kepi havaya fırlatarak yeni mezun öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu.

Bu yıl 50’nci mezunlarını veren Erzurum Anadolu Lisesi’nde coşku dolu bir gün yaşandı. Sadece Erzurum’un değil, ülkenin parmakla gösterilen başarılı okullarından birisi olan, mezun ettiği öğrencilerinden çoğunun devlet kadrolarında önemli görevler üstlendiği bilinen Anadolu Lisesi’nin eski-yeni mezunları, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende bir araya geldi.

Mezuniyet töreninde en çok ilgiyi toplayanlardan birdisi de 1992 yılında okuldan mezun olan Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Hakkı Tör oldu. Öğrencilerle birlikte kep havaya fırlatarak yılların özlemini gideren Başhekim Tör, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugüne kadar birçok defa, farklı yerlerde konuşma yaptım, ama hiç birinde bu kadar heyecanlanmadım. Kendimi sanki yeniden okula başlıyor gibi hissettim. Burada benden eski mezunlar da var. Hocalarım var. Erzurum Anadolu Liseli olmak bir ayrıcalıktır. Yeni mezun kardeşlerimin de bu bilinç ve anlayışla hareket etmelerini temenni ediyor, kendilerine başarı diliyorum.”

Başhekim Tör, program sonunda kep fırlatma törenine katıldı. Kendi mezuniyetinde kep takamadığını dile getiren Tör; “İçimde bir uhde vardı. Bugün genç kardeşlerim gibi ben de ödünç aldığım bir kepi havaya fırlatarak yılların özlemini gidermiş oldum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.