Dolar 32,5811
Euro 35,0501
Altın 2.456,24
BİST 9.814,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C
Sal 16°C

ERZURUM, DEĞERLERİNİ BİRER BİRER GÖÇE KURBAN VERİYOR

ERZURUM, DEĞERLERİNİ BİRER BİRER GÖÇE KURBAN VERİYOR
1 Mayıs 2019 10:34

ERZURUM, bulunduğu coğrafyanın hem göç veren ve hem de göç alan bir şehri. Başta beyin ve sermaye göçü olmak üzere, esnafını, tüccarını, yetişmiş insan gücünü son yıllarda önemli ölçüde kaybeden Erzurum, göçe kurban vermeye devam ediyor.
SON olarak Eğitimci, Araştırmacı, Yazar Muzaffer Taşyürek’i kaybeden Erzurum, son bir, iki yıl içinde bir daha sahip olamayacağı ve hatta o düzeyde yetiştiremeyeceği çok sayıda bilim insanını elinden kaçırdı.
Atatürk Üniversitesi’nde görev yapan halk bilimcisi, folklör uzmanı, alanının en önemli ismi Doç. Dr. Zinnur Gerek’i Gaziantep’e, yine alanında “dünyanın en iyisi” olan Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz’ı Bursa’ya kaptıran Erzurum, göçü neden durduramıyor?
BU ve daha fazla soruya Erzurum Duvar Gazetesi’nde cevap bulmaya çalıştık.
TIKLA ve İZLE

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.