Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C

ERZURUM MİLLİ EĞİTİMİ LAYIĞINI BULDU

ERZURUM MİLLİ EĞİTİMİ LAYIĞINI BULDU
11 Eylül 2023 18:33

BİR zamanlar Balıkesir’de birisi İl Milli Eğitim Müdürü, diğeri de bestekar ve koro şefi olarak aynı havayı teneffüs eden ve aralarında güçlü bir dostluk bağı oluşan Yakup Yıldız ile Sıtkı Sahil’in yolları yıllar sonra Erzurum’da kesişti. Memleketi Erzurum’da Yakup Yıldız’ı İl Milli Eğitim Müdürü olarak görmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Bestekar Sıtkı Sahil, “Yakup Bey’i yakından tanıyan birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Erzurum Milli Eğitimi layığını buldu” diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı, Temel Bilimler Bölümü, Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı Öğretim Üyesi kızı Derya Sahil Eroğlu ile birlikte Yakup Yıldız’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunan Sıtkı Sahil’in dost muhabbetine, erzurumdanhaberler olarak biz de tanıklık ettik.

DÜNYA ÇOK KÜÇÜK!

Aslen Erzurum Dere Mahalleli olan ve 43 yıl kadar önce Balıkesir’e yerleşen, kurduğu Balıkesir Türk Müziği Korosu’nda şeflik yapan, çok sayıda sanatçı yetiştirerek takdir toplayan beste rekortmeni sayılacak kadar çok esere imza atan Sıtkı Sahil, bir zamanlar Balıkesir’de İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Yakup Yıldız’ın, bu defa Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanmış olmasını bir Erzurumlu olarak sevinçle karşıladığını belirtti, “Dünya çok küçükmüş sözü bir kez de burada yerini buldu” diye konuştu.

GÜZEL İŞLER YAPACAK

Yakup Yıldız’ın Balıkesir’de görev yaptığı yıllarda takdire şayan işler ve hizmetler yaptığına yakından tanık olduğunu belirten Sıtkı Sahil, geçen zaman içinde yurtiçi ve yurtdışı hizmetleri ile daha da deneyim kazanan Yakup Yıldız’ın, bu deneyimleri ışığında güzel ve kalıcı işler kazandıracağına gönülden inandığını söyledi.

ÜSKÜP’TEN GELDİ

Aslen Erzincanlı olan ve Üsküp Büyükelçiliği’nde Eğitim Müşaviri olarak görev yaparken, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Salih Kaygusuz’dan boşalan Erzurum il Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilen Yakup Yıldız, gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti, “Sizlerle Erzurum’da yeniden buluşmak mutluluk verici bir olay. Hep birlikte bu kadin şehre hizmet etmenin gurur ve mutluluğunu yaşayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Ziyaret sırasında Sıtkı Sahil, Balıkesir’de düzenledikleri sempozyumlara sunulan tebliğlerden oluşan iki çalışmayı Yakup Yıldız’a takdim etti. Görüşme fotoğraf çekilme faslıyla son buldu. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.