Dolar 32,3307
Euro 35,0310
Altın 2.282,61
BİST 8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ERZURUM’DA DMO KAPATILSIN!

ERZURUM’DA DMO KAPATILSIN!
16 Kasım 2016 18:50

25-kpt

ÖZELLİKLE kamu kesiminin ihtiyaç duyduğu mal ve hizmetlerin “ihalesiz” şekilde temin edildiği kurum olan Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Erzurum Müdürlüğü’nün kapatılması istendi.

Bugün Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ender Eser, Satın Alma Şube Müdürü Serdar Çağlar, Erzurum DMO Müdürü Fahrettin Akdeniz’in katılımıyla yapılan toplantıda, Devlet Malzeme Ofisi, bölgesel ve ulusal kataloğuna girmenin önemi ve yerli ürün alımını arttırmak için, atılacak adımlar anlatıldı.

HAKSIZ REKABET İTİRAFI

DMO’nun bölgesel ve ulusal kataloğuna girme koşulları anlatıldığı sunumda, yetkililer, kamu kurum ve kuruluşlarının, kendi faaliyet alanlarına giren her türlü malzeme ihtiyaçlarını, ‘devletin merkezi satın alma ve tedarik örgütü’ sıfatıyla, kendilerinin karşılamaya çalıştığını söyleyerek, bir yerde “haksız rekabet” yaptıklarını itiraf ettiler.

İŞADAMLARININ HAKLI İSYANI

Toplantıya katılan işadamları, “Erzurum’da fabrika var mı ki, üretim de olsun. Sattığımız ürünlerin çoğunu Batı illerinden getiriyoruz. Erzurum, DMO açısından büyük ve kolay bir pazar. Çünkü, kamuihtiyaçlarını o kurumdan karşılıyorsa, istediği malı ihalesiz alabiliyor. böylesi bir yöntem de kamu yöneticilerinin hem işine ve hem de kolayına geliyor. Çünkü, ihtiyaçlar Erzurum piyasasından temin edildiğinde, ihale prosedürü işleyecek ve bir sürü işlem yapılacak. Memur açısından bunlar hem iş ve hem de sorumluluk gerektiriyor. DMO bu nedenle kamunun ihtiyaçlarını en kolay ve risksiz sağladığı bir kurum halini alıyor. İşleyiş böyle olduğu için, özel sektör olarak bizim devlet dairelerine mal ve hizmet satma şansımız hayli azalıyor. Erzurum’da piyasaların canlanmasının yolu, DMO Erzurum Müdürlüğü’nün kapatılmasından geçiyor” dediler.

BAKALIM KAÇ FİRMA KATLOGDA YER ALACAK?

Önümüzdeki yıl yayınlanacak katalogda Erzurum’dan kaç firmanın girip-giremeyeceğinin anlaşılacağını belirten işadamları, “Bu şehrin her türlü sıkıntısına göğüs geren bizler, DMO’ya yem yapılmamalıyız. Kamu yönetimini bize, bu şehrin esnafına, işadamına sahip çıkmalarını istiyor ve bekliyoruz” diyerek beklentilerini dile getirdiler. erzhaber

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.