Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 14°C
Per 14°C

FİLOGRAFİ SEVDASI HEYECAN YAŞATTI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI SANAT TAKIMININ HIZINA YETİŞİLMİYOR. EKİP KAPTANI AYDAN AKKÖK VE ÖĞRENCİLERİ BU DEFA DA FİLOGRAFİ SEVDASI İLE SANATSEVERLERİN HUZURUNA ÇIKTILAR.

FİLOGRAFİ SEVDASI HEYECAN YAŞATTI
8 Aralık 2022 19:07 | Son Güncellenme: 8 Aralık 2022 19:15

ATATÜRK Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü öğrencileri, “Filografi Sevdası” ile sanatseverlerin huzuruna çıktı, biri birinden ilginç çalışmaları ile göz doldurdular.

Geçtiğimiz hafta Araştırma Görevlisi Aydan Akkök’ün küratörlüğünde Rektörlük Sanat Galerisi’nde düzenledikleri “Motiflerin Ahengi Çini” çalışmasının yankısı dinmeden, bu defa da filografi eserleri ile Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda; okullarının sanat etkinliğine bir halka daha eklemenin haklı gururunu yaşayan Geleneksel El Sanatları Bölümü öğrencileri, yine takdir topladı, övgü aldılar.

Filografi Sevdası Sergisi’nin açılışını Erzurum Sanat Kültür ve Eğitim Derneği (ERSANDER) Başkan Yardımcısı Doğan Hattatoğlu ile birlikte yapan Okul Müdürü Prof. Dr. Abdülkadir Kan, öğrenci ve öğretim üyelerinin ortaya koydukları performansın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Ekip kaptanı Öğretim Görevlisi Aydan Akkök ve öğrencilerini kutlayan ERSANDER Başkan Yardımcısı Doğan Hattatoğlu ise, davet edildikleri sanatsal etkinliklere mümkün mertebe katılarak, yaşanan heyecana ortak olmak istediklerini belirtti.

Geçen hafta düzenlenen Motiflerin Ahengi Çini sergisinde yer alan çalışmaları da beğendiğini belirten Hattatoğlu, biri birinden çarpıcı filografi çalışmaları yapan Aydan Akkök ve ekibini tebrik etti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.