Dolar 32,5691
Euro 34,7564
Altın 2.492,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

KENTSEL YIKIMLA YERLE BİR EDİLDİ, AMA YAPILMADILAR!

KENTSEL YIKIMLA YERLE BİR EDİLDİ, AMA YAPILMADILAR!
18 Ekim 2016 10:51

01-alii-2

YILLAR önce “kentsel dönüşüm” adı altında başlatılan yıkımlarla yerle bir edilen Erzurum’un eski mahallelerinde, yapım çalışmalarının ne zaman başlayacağı, süslü sözlerle anlatılan projelere ne vakit yol verileceği merak konusu oldu.

Neredeyse tamamı Yakutiye Belediyesi sınırları içinde bulunan eski mahallelerde, önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler döneminde kentsel dönüşüm adı altında yıkım çalışmaları başlatılmış, bu çalışmaya Yakutiye Belediyesi ile Aziziye Belediyesi de ayak uydurmuştu. Bir taraftan mahallelerdeki eski binaları yıkan, bir taraftan da mahallelerin isimlerini ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi’nin o tarihlerdeki Başkanı Ahmet Küçükler, ciddi eleştiriler almış, ancak bu eleştirilerin hiç birine kulak asmamış, bildiğini okumuştu.

KUDAKA tarafından ciddi paralar verilerek desteklenen Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı çerçevesinde, Hasan-i Basri’de, Kırmacı’da, Sultan Melik’de, Sıvırcık’da, Mahallebaşı’nda, Kadana’da, Hacı Cuma’da, Ayazpaşa’da, Erzurum Kalesi’nin çevresinde ve şehrin daha birçok mahallesinde eski evler yerle bir edildi.

PARA BAŞLARINDAN YAĞIYOR

Ancak, geçen süreçte sözkonusu eski mahallelerde hiçbir yapım çalışması başlatılmadı. Son zamanlarda Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum Kalesi ve çevresinde başlattığı peyzaj çalışmalarıyla umutlanan vatandaşlar, “Erzurum’a bir yabancı gelse, bu şehrin savaştan çıktığını, binaların bombardımana tutulduğunu zanneder. Belediyecilik, sadece yıkmaktan ibaret değil. Kaldı ki, çoğu ev zaten yıkılmak için baheneye bakıyordu. O eski viraneler yıkılmalı mıydı, evet yıkılmalı ve temizlenmeliydi. Ama düşünülen projelere de ivedilikle başlanmalıydı.

Belediyelerin tümü iktidar partisinin. Yani para sıkıntısı yok. Sadece Ankara değil, yerel ölçekte KUDAKA da projeleri desteklediğini, diktiği tabelalarla hissettiriyor. Merak ediyoruz. acaba KUDAKA sadece projesini desteklediği özel sektörü mü sıkboğaz eder! Niye bugüne kadar parasal destek sağladığı belediyelerden, ne yaptıklarını sormamış, o kuruluşları sundukları projeleri tamamlamaya zorlamamış. İnsan bazen hayret ediyor” diye konuştular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.