Dolar 32,3212
Euro 35,0797
Altın 2.300,60
BİST 9.066,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ONLARDA ‘BYLOCK’ KULLANMIŞ!

ONLARDA ‘BYLOCK’ KULLANMIŞ!
12 Kasım 2016 13:08

bylock

 

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İzmir Yeşilyurt’ta yakalanarak Erzurum’a getirilen ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Fetullah Gülen’in yeğenlerinin de ‘ByLock’ kullandıkları belirlendi.

ERZURUMDANHABERLER / GÜNCEL – İzmir İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aranan Fetullahçı Terör Örgütü lideri Fetullah Gülen’in yeğeni Hüseyin Gülen ve Büşra Gülen’i Yeşilyurt’ta saklandıkları evde yakalamış, Erzurum’a getirilen zanlılar çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak ceza evine konmuştu.

Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklanan Fetullah Gülen’in yeğeni Büşra Gülen’in “Ben ByLock programını Ankara’da çalıştığım sırada kim tarafından benim telefonuma bu programı indirdiğini bilmiyorum. Sadece Whatsaap gibi bir program olduğunu biliyordum. Bana hiçbir yazışma gelmedi” dediği öğrenildi.

“Fetullah Gülen Amerika’da yaşıyor, köyüne gelmez”

Hüseyin Gülen’in ise verdiği ifadesinde, “FETÖ Terör Örgütü Lideri olan Fetullah Gülen benim anne ve babamın amca çocuğu olmaktadır. Fetullah Gülen benim bildiğim kadarı ile 20 yıldır Amerika’da yaşıyor. Ben kendisi ile telefonla dahi görüşmedim. Köyüne de hiç gelmez. Kendisini görmedim, suçlamaları kabul etmiyorum. Ben kesinlikle ByLock kullanmadım. Programın kim tarafından yüklendiğini bilmiyorum. Benim örgüt ile bağlantım olmamıştır. 2010 yılından itibaren İzmir 9 Eylül Üniversitesi matematik bölümünde okudum. Yaz aylarında Erzurum Korucuk köyüne gelerek tarlada çalışıyordum” dediği öğrenildi.

Büşra ve Hüseyin Gülen, önümüzdeki günlerde hazırlanacak iddianame kapsamında ‘FETÖ/PYD terör örgütü üyesi olmak, anayasal düzeni ele geçirmek’ suçlarından Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.