Dolar 32,3228
Euro 35,0703
Altın 2.306,75
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

SICAK AŞUREYİ YİYENİN AĞZI YANDI

SICAK AŞUREYİ YİYENİN AĞZI YANDI
14 Ekim 2016 17:05

11-eyp

SICAK AŞUREYE KAŞIK SALLAYAN, “YANDIM ANAM” DİYE FERYAT ETTİ

ANKARA Valiliği’nin güvenlik endişesi ile cemevlerinde düzenlenecek aşure etkinliklerine yasak getirdiği günlerde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, tam aksi bir uygulama yaptı ve Havuzbaşı Meydanı’nda, Erenler Alevi Bektaşi Derneği ile ortaklaşa aşure dağıttı.

Meydana kurulan çadırdan dağıtılan “sıcak aşure” yiyenlerin ağzını yaktı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ile Kültür Daire Başkanı Mehmet Emin Öz ve Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Ali Demir tarafından dağıtılan aşure, vatandaşlar tarafından “üflenerek” yenildi.

Aşureyi soğuk olarak tüketmeye alışık vatandaşlar, aşırı sıcak aşureyi tadınca, kendileri ile şaka yapılıyor sandılar. Aşure geleneğinin Alevi-Bektaşi kültüründe farklı uygulandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, “Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Derneği ile ortaklaşa bir etkinlik yapalım istedik. Dernek Başkanı Ali Demir, aşurenin vatandaşlara sıcak olarak ikram edilmesini istedi. Biz de bunun üzerine meydana ocak getirdik. Sıcak aşure ilk başta yadırgandı ama sonraları beğenilerek tüketildi” dedi.

Aşure dağıtımından önce Kur’an tilaveti yapıldı ve bir bektaşi dedesi, meydanda dua etti. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının öne çıkarıldığı duadan sonra, meydandaki vatandaşlara kepçe kepçe aşure dağıtıldı. Aşure ikramına, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in toplantısı olduğu gerekçesiyle katılamadığı belirtildi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.