Dolar 34,0848
Euro 37,6705
Altın 2.740,69
BİST 9.699,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 26°C
Az Bulutlu
Erzurum
26°C
Az Bulutlu
Sal 28°C
Çar 28°C
Per 26°C
Cum 26°C

YIKTILAR, NE YAPACAKLAR BİLİNMİYOR!

YIKTILAR, NE YAPACAKLAR BİLİNMİYOR!
7 Kasım 2016 10:22

20-vys

“ERZURUM‘da ‘kentsel dönüşüm’ adı altında başlatılan yıkım çalışmaları ne zaman başladı? Bu soruya cevap vermesi gereken belediye başkanları, ‘yıkılan yerler ne zaman yapılacak, nasıl yapılacak ve buralarda ne tür projeler uygulanacak?’ sorusuna da ivedilikle cevap vermeli diyor vatandaş.

Bir yandan baba evleri, ata yurtları yerle bir edilen, dolayısıyla anıları toprağa gömülen, yetmiyormuş gibi, mahallelerinin isimleri de silinerek, sanki öylesi yerler hiç olmamış, insanlar hiç yaşamamış imajı verilen Erzurum’un eski mahallelerinin yerinde hangi tür projelerin ve ne zaman uygulamaya geçileceği sorusu, güncelliğini koruyor.

Gavurboğan’ı haritadan silen, Kadana, Hacı Cuma, Veyisefendi, Sultan Melik, Kırmacı, Çırçır, Dere Mahallesi gibi Erzurum’un eski ve köklü mahallelerini ortadan kaldıran Büyükşehir ve Yakutiye Belediye Başkanları’nın, ortaya çıkan çok büyük22-vrne ve değerli arsaları nasıl değerlendireceğini soran vatandaşlar, yetkililerden somut cevaplar bekliyor.

Erzurum’un sosyal ve ekonomik yönden her geçen yıl biraz daha geriye ve kötüye gittiğini belirten vatandaşlar, bu kötü gidişata, “kentsel dönüşüm” adı altında başlatılan yıkım çalışmalarının da katkı yaptığını öne sürdüler. Evleri yıkılan çok sayıda insanın adeta Erzurum’dan göçe zorlandığını, nüfusun demografik yapısının giderek değiştiğini ve insanların giderek yoksullaştığını belirten kadim kentin insanları, “Eski mahallelerimize gidiyor, ordata hiçbir şey göremiyoruz. Her yer yıkıldı, çoğu yerde inşaat molozları öylesine duruyor. Bi molozlar ne zaman temizlenecek, kim temizleyecek, yıkılan yerlerin yerinde ne yapılacak, nasıl yapılacak? İnsan bunları merak etmekten kendini alamıyor. Ama gelin görün ki, belediye başkanlarımızdan hiç ses çıkmıyor. Peki kim verecek soruların cevabını ve bu yerler nasıl değerlendirilecek?” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.