Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C

BİNDİĞİMİZ DALI BÖYLE KESİYORUZ!

BİNDİĞİMİZ DALI BÖYLE KESİYORUZ!
24 Eylül 2018 09:02

BURASI, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaptırılan, uzun yıllar sonra “biz bakımını yapamıyor, koruyamıyoruz” denilerek, doğru bir tercihle Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen, kimileri tarafından “Palandöken”, kimileri tarafından “Tekederesi” olarak adlandırılan, ama asıl adı “Erdoğan Cimilli Göleti” olan, Erzurum ölçeğinde güzel bir yer.

BİRKAÇ AYDA PERİŞAN ETTİK

Yöre köylüsüne katkı sağlasın diye “sulama amaçlı” olarak yaptırılan, bu arada çevresi de ağaçlandırılarak piknik alanı haline getirilen Erdoğan Cimilli Göleti’ndeki çardaklar, fazla değil birkaç ay içinde neredeyse kullanılamaz hale getirildi.

“İnsanlar piknik yapsın, temiz hava alsın, çocuklar oynasın” denilerek, devletin kıt kaynaklarıyla yaptırılan çardaklar ve çevresi pislikten geçilmez hale geldi.

KENDİ KENDİMİZE İHANET EDİYORUZ

Duyarlı her insana, “kar yağsa da bu ayıbın, bu rezaletin üstünü örtse” dedirten çinkinliği, hiç şüphesiz o mekanları kullanan insanlar yapıyor. Mangal yakıp, külünü çimenlerin üzerine döken, karnını doyurduktan sonra, çöp dolu poşetleri olduğu yere bırakıp giden insanlar, aslında kendilerine ihanet ediyor.

Bir markete ait olan ve üzerinde “harca harca bitmez” sloganının yazılı olduğu çöp ve atık dolu poşeti gösteren vatandaşlar, “İşte bizi ve yaptığımızı anlatan bir görüntü. Kendimizin olan değerlerimizi öyle kötü kullanıyoruz ki, harcıyoruz harcıyoruz bitmiyor. Tıpkı bindiği dalı kesen şaşkınlar gibiyiz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.