Dolar 32,3916
Euro 34,8022
Altın 2.440,95
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 15°C
Per 14°C
Cum 13°C

ERSANDER’İN BÜYÜK SINAVI

ERSANDER BAŞKANI ÜMİT GERGİT, BİRİSİ YARIN AKŞAM, DİĞERİ DE 22 MART’TA OLMAK ÜZERE İKİ ÖNEMLİ ETKİNLİĞE İMZA ATACAKLARINI BELİRTTİ, ERZURUM KÜLTÜRÜNE SUSAMIŞ HERKESİ İBRAHİM ERKAL KÜLTÜR MERKEZİ’NE DAVET ETTİ.

ERSANDER’İN BÜYÜK SINAVI
15 Mart 2022 17:32 | Son Güncellenme: 16 Mart 2022 05:31

ERZURUM Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER) yarın (16 Mart Çarşamba) “Bir İstiklal Şehri Erzurum” tiyatro gösterisiyle görücüye çıkıyor. Erzurum’un düşman işgalinden kurutuluşuna yönelik etkinlikler çerçevesinde ERSANDER olarak hazırlık yaptıklarını belirten Dernek Başkanı Ümit Gergit, “12 Mart günü ve sonrasının etkinlik açısından çok yoğun geçeceğini düşündük. Bu nedenle programlarımızı sonraki günlere yaydık” hatırlatması yaptı.

Erzurum’un en genç sivil toplum kuruluşlarından birisi olan ERSANDER’in geçen üç, dört aylık zaman içinde yaptığı toplantı ve ziyaretlerle ismini duyurmaya çalıştığını, bunda da başarı sağladığını kaydeden Bakan Ümit Gergit, yasal olarak yapmak zorunda oldukları olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdikten sonra, sosyal ve kültürel çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade etti.

BAYRAM AYINDAYIZ

“Bayram ayı” olarak tanımladığı Mart’ta art arda iki etkinliğe imza atacaklarını bildiren Gergit, yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri aktardı:

“- Etkinliklerimizden ilkini 16 Mart Çarşamba akşamı saat 19.00’da İbrahim Erkal Kültür Merkezi’nde sahneleyeceğiz. Erzurum düğünlerinin iki önemli parçası kısır gecesi ve kına gecesi geleneğinin işlendiği, Yönetmenliğini Cem İçyar’ın yaptığı tiyatro oyununun yanısıra Türk halk müziği konseri ve bar ekiplerinin gösterisi de gecemizde yer alacak.

İRAN İLE ORTAK ŞÖLEN

ERSANDER olarak 22 Mart tarihinde de bu defa İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosluğu ile ortaklaşa bir müzik ve kültür şöleni gerçekleştireceğiz. Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda gerçekleşecek şölende Tebriz’den gelecek 30 kadar sanatçı, dost ve kardeş ülke İran’ın kültür ve sanatından örnekler sunacak. Erzurum’dan da Yönetim Kurulu Üyemiz Vahit Alkır’ın organizasyonunda yerel sanatçılarımız programa katkı yapacak. O gecede her iki ülkenin sanatçıları, sürpriz şarkıları da yine ortaklaşa söyleyecekler. Bu tür etkinlikler sayesinde ortak kültür ve inanca sahip iki ülke insanının daha da yakınlaşacağını ve gidiş-gelişlerin giderek artacağını ümit ediyorum.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.