Dolar 32,5540
Euro 34,9597
Altın 2.449,32
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C

AYNI ANDA 6 BİN ŞÜKRAN

AYNI ANDA 6 BİN ŞÜKRAN
4 Haziran 2017 11:17

ERZURUM Büyükşehir Belediyesi, kurmuş olduğu iftar çadırları ile binlerce kişinin aynı anda iftar yapmasını sağlıyor.

On bir ayın sultanı Ramazan’ın manevi iklimini, sanatsal ve kültürel etkinliklerle yaşatma gayreti içerisinde olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi iftar çadırlarının yanı sıra, Ramazan ayı boyunca tasavvuf müziğinden şiir dinletilerine, geleneksel gösteri sanatlarından sohbetlere kadar birçok program ile vatandaşların bu mübarek ayı her yönüyle iyi değerlendirmesi için etkinlikler düzenliyor.

Başta kent meydanındaki çadır olmak üzere Narmanlı Cami avlusunda bulunan ve tüm ilçelerde kurulan çadırlar, günde yaklaşık 6 bin kişinin oruçlarını açmasına imkân tanıyor. Şükretmek için aynı anda semaya el açan, aynı anda topun sesini bekleyen, ezanı dinleyen, sularını yudumlayan ve ekmeklerini bölüşen insanların bir arada olduğu iftar çadırları Erzurum’un manevi iklimine katkı sağlıyor.

Bu seneki Ramazan’ın eğitim ve öğretimin devam ettiği günlere denk gelmesi nedeniyle arayışta olan öğrenciler içinde oldukça faydalı olan iftar çadırları, şehrin bütünleşmesine olanak tanıyor.

Hijyenin ön planda tutularak belediyenin kendi tesislerinde hazırlanan menüde, tatlısından çorbasına, yemeğinden içeceğine kadar misafirlerine izzet ve ikramda bulunan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ‘nerede o eski Ramazanlar’ dememesi içinde iftardan sonra Yakutiye Medresesi’nde çeşitli konuklar ile geceye anlam katıyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.