Dolar 32,4966
Euro 34,9216
Altın 2.438,38
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C

BU PROJE KÖYDEN KENTE GÖÇÜ ÖNLER!

BU PROJE KÖYDEN KENTE GÖÇÜ ÖNLER!
4 Şubat 2023 15:56 | Son Güncellenme: 5 Şubat 2023 11:30

YAKLAŞIK 5 yıl kadar Soğuk Zincir Süt Kurulumu Projesi’ne start veren Erzurum Ticaret Borsası (ETB) tarafından, etap etap uygulanan proje sonrasında bin’e yakın süt üreticisine 46 milyon 794 bin 291 lira ödeme yapıldığı, karşılığında 11 milyon litreyi aşkın miktarda süt alındığı belirtildi.

Düzenlediği basın toplantısında Soğuk Zincir Süt Kurulumu Projesi  ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendiren ETB Başkanı Hakan Oral, 2018 yılından 2023 yılına kadar geçen sürede etap etap uygulanan projenin 12 ilçe ve 749 köye (mahalle) kadar yaygınlaştırıldığını hatırlattı.

EN PRESTİJLİ PROJE

Soğuk Zincir Süt Kurulumu Projesi’nin bölgenin “en prestijli” projesi olarak tanımlayan Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, 10 ilçede bulunan süt toplama merkezlerinde çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Soğuk Zincir Süt Kurulum Projesi’nin kent, dolayısıyla ülke ekonomisine sağladığı katma değerle adından söz ettirdiğini kaydeden Başkan Oral, ETB olarak soğuk sütün alın fiyatını 10 lira 25 kuruş olarak belirlediklerini bildirdi ve sözlerini şöyle devam ettirdi:

“- Erzurum Ticaret Borsası olarak proje kapsamında bugüne kadar 11 milyon 159 bin 70 litre süt topladık ve karşılığında üreticilere 46 milyon 794 bin 292 lira ödeme yaptık. Projemizi 8 şoför, bir muhasebeci, iki gıda mühendisi ve bir koordinatör olmak üzere toplam 12 elemanla sürdürüyoruz. Sağladığımız istihdamla Erzurum ekonomisine vergilerle birlikte 2 milyon 15 bin 934 lira katkı sağladık. Topladığımız sütleri tüketicilere çok güvenli şekilde ulaştırıyoruz. Köyden-kente göçü önleyeceğine inandığım bu projeye destek veren herkese, başta da üreticilerimize teşekkür ediyorum. Aldıkları paralar analarının sütü gibi kendilerine helal olsun.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.