Dolar 32,4480
Euro 34,7443
Altın 2.437,76
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 18°C

DAHA ÖNCELERİ NEREDEYDİNİZ?

SEÇİM TARİHİ YAKLAŞTIKÇA ERZURUM TİCARET BORSASI’NDA DA YARIŞ GİDEREK HIZLANMAYA BAŞLADI. ABDÜLREZZAK CELLAT’TAN SONRA BAŞKAN HAKAN ORAL DA DÜZENLEDİĞİN BASIN TOPLANTISI VE YAPTIĞI İRTİBAT BÜROSU AÇILIŞI İLE MEYDANA İNDİ.

DAHA ÖNCELERİ NEREDEYDİNİZ?
26 Eylül 2022 19:11 | Son Güncellenme: 26 Eylül 2022 19:40

ÖNÜMÜZDEKİ haftalarda yapılacak seçimler için kolları sıvayan, üyeleriyle daha yakından diyalog sağlamak amacıyla bir de seçim irtibat bürosu açan, bu arada yaptığı hizmetleri anlattığı bir de broşür hazırlatan Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Hakan Oral, düzenlediği basın toplantısında 4 yılda gerçekleştirdikleri çalışmaları başlıklar halinde sıraladı, seçilmesi halinde de neler yapmayı planladıklarını detaylandırarak anlattı. Başkan Oral’ın vaadlerini dinleyenler, “Düşünülen çalışmaların her biri Erzurum ekonomisine rahat nefes aldıracak cinsten şeyler. Umarız düşünülenler söylendiği kadar kolay gerçekleşir” dediler.

Erzurum Evleri’nde düzenlediği “gövde gösterisi” niteliğindeki kahvaltılı basın toplantısında yönetim kurulu üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazetecilerle bir araya gelen, “daha önceleri neredeydiniz” şarkısının muhatabı Başkan Hakan Oral, 4 yılda ETB’nin üye sayısını yüzde 50 oranında artırarak bin 471’e ulaştırdıklarına dikkat çekti.

Erzurum Ticaret Borsası’nın Türkiye’nin en eski borsalarından birisi olduğunu bildiren, görev yaptıkları süre içinde ‘insan odaklı’ çalışma prensibinden taviz vermediklerini vurgulayan Hakan Oral sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“KİMSEYE TEBLİGAT GÖNDERMEDİK”

“-Göreve geldiğimizde öncelikle kanayan bir yara olan aidat konusuna el attık ve oluşan mağduriyetleri gidermenin yollarını aradık. Bizden önceki yönetim zamanında 650 üyeye icra ve haciz işlemiş yapılmış, yine 400 üyemizin defterleri mahkeme kararıyla incelemeye tabi tutulmuştu. Bizim dönemimizde sadece 150 üyeye Merkezi Takip Sistemi (MTS) kaydı oluşturuldu ve bu kayıtların hiçbirine haciz işlemi yapılmadı.”

AİDATLARA ZAM YAPMADIK…

ETB Başkanı Hakan Oral, aidatların yüksekliği ile ilgili tartışmalara nokta koyduklarını belirtti, yasalar çerçevesinde üyelerin adil şekilde aidat ödemelerini sağlayacak adımlar attıklarını, bu arada da 4 yıl boyunca aidatlara zam yapmadıklarını hatırlattı.

Attıkları olumlu adımlar sayesinde üye gelirlerinde yüzde 47,5 oranında artış sağladıklarını, kimseyi sıkboğaz etmeden barışçıl ilişkiler içinde aidat tahsilat oranını yüzde 90’lara kadar çıkardıklarını kaydeden Hakan Oral, “Pandemi  şartlarında üyelerimize 50 milyon lira nefes kredisi sağlayarak insanlarımızın mutluluğuna ortak olduk. Bu miktarın ne denli önemli olduğunu takdirlerinize bırakıyorum” dedi.

SÜTE DEĞER PROJESİ 

Hakan Oral, görev yaptığı 4 yılda neler yaptıkları sıralarken, ETB tarafından yürütülen “Süte Değer Projesi”yle ilgili de açıklamalarda bulundu. Başkan Oral, ‘Süte Değer’in kentin vitrin projesi haline geldiğini kaydetti, üç yılda önemli mesafe aldıklarına işaret etti, projede zarar edildiğine yönelik iddialara, rakamlarla, üreticilerin elde ettikleri kazançlarla cevap verdi, “Bu iddiaları ortaya atanlar aynı zamanda bizim meclisimizde görev yapıyorlar. Neden kalkıp da bir güne bir gün mecliste lehte ya da aleyhte bir konuşma yapmadılar” diye sordu.

ÖTERSE İYİ DÜDÜK!

Başkan Hakan Oral, oldukça dikkatli hazırlandığı ve dersine iyi çalıştığı izlenimi veren basın toplantısının son bölümünde, yeniden seçilmesi halinde neler yapmayı planladıklarını şöyle anlattı:

  1. MARKALAŞMA PROJESİ

Yerel ürünlerimiz ve coğrafi işaretli ürünlerimizin ulusal bilinirliği için çalışmalar yapılacak.

  1. ERZURUM BİTKİ ÖRTÜSÜ HARİTASININ HAZIRLANMASI PROJESİ

Merkez ve tüm ilçelerimizde toprak ve hava şartlarına göre uygun doğru tarım uygulama haritası çıkartılacak.

  1. SOĞUK HAVA DEPOSU PROJESİ

Üreticilerin ürünlerinin bozulmadan muhafaza edilmesi ve doğru zamanda pazarlanabilmesi için soğuk hava depoları yapılacak.

  1. İHTİSAS SERA OSB PROJESİ

İlçelerimizin ürün dokusuna uygun ihtisas ve seracılık projeleri hazırlanacak.

  1. YENİ BORSA KOMPLEKSİ PROJESİ

Üyelerimizin daha modern ve kaliteli hizmet alabilmelerini sağlamak amacıyla; sosyal donatıların içinde bulunacağı yeni bir Borsa Kompleksi oluşturmayı hedefliyoruz.

  1. ÖRNEK TURİZM KÖYÜ PROJESİ

Turizm, tarım ve hayvancılığa entegre edilerek, şehrimizin markalaşmasına ve üreticilerimizin desteklenmesi sağlanacak. Bu kapsamda lokal ürün, kaliteli üretim ve şehrimizden marka değerler oluşturmayı hedefliyoruz.

  1. ÜRETİCİMİZE HAYVAN DESTEĞİ PROJESİ

Tarım Kredi Kooperatiflerimiz ve Bankalarımız ile protokol yaparak, üretici ve üyelerimize hayvan desteği sağlayacağımız bu proje ile üreticilerimizin ürettikleri süt karşılığında taksitli şekilde hayvan almalarını hedefliyoruz. Ayrıca bu sayede süt projemizi geliştirirken, üreticilerimizin hayvan ırkı ve ıslahına katkıda bulunacağız.

  1. ORGANİK MERA PROJESİ

Projemiz sayesinde bölgemizde ki üreticilerimizin ürettiği mamulleri kıymetli hale getirerek, şehir ve ülke ekonomimize katkı sağlamayı hedefliyoruz.

  1. EKO TURİZM PROJESİ

Projemiz kapsamında, kırsal turizmin harekete geçirilmesiyle şehrimizde üretilen ürünlerin turizme girdi sağlanmasını hedefliyor, bölgesel farkındalık oluşturarak da üreticimizin ürünlerini turizme entegrasyonunu ve ürünün ederinde satılmasını sağlamayı amaçlıyoruz.

  1. ERZURUM GASTRONOMİ KENTİ PROJESİ

Yöresel lezzetlerimizin evrensel niteliğe ulaştırılması, üyelerimizin ve üreticilerimizin, ürünlerini ulusal ve uluslararası alanda satarak kazanç elde etmelerini sağlayacağımız projemizde, şehrimizi ve bölgemizi markalaşmada hak ettiği noktaya getirmeyi hedefliyoruz. Hem şehrimizi hem de üreticimizi kazanan ve markalaşan kentler listesinde zirveye taşımayı amaçlıyoruz. Ayrıca şehrimizde düzenleyeceğimiz uluslararası fuarlarla, Erzurum’un markalaşmasını sağlayacağız.

  1. HAYVANCILIK BESİ İHTİSAS OSB PROJESİ

Bu projemizle, şehrimize ve tüm bölgemize hizmet verecek olan, 20 bin başlı Hayvancılık OSB’si kurarak Erzurum’u tekrar Türkiye’nin hayvancılık üssü yapmayı hedefliyoruz. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.