Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 20°C
Sal 18°C

DÖRT DİPLOMALI VEKİL ADAY ADAYI

DÖRT DİPLOMALI VEKİL ADAY ADAYI
20 Mart 2023 17:38 | Son Güncellenme: 20 Mart 2023 17:59

SON yerel seçimlerde Palandöken İlçesi’nden belediye başkan adayı olarak İYİ Parti’den aktif siyasete giren ve partisinin ülke genelindeki kadın adayları içinde “en çok” oyu alarak dikkatleri üzerine çeken; birisi eczacılık olmak üzere 4 fakülte diploması sahibi Canan Uçar aynı partiden yine yola çıktı.

Aslen Erzurumlu olan Eczacı Canan Uçar, bugün İYİ Parti İl Başkanlığı’na giderek 28’inci dönem milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

YÜKSEK EĞİTİM YOLCUSU

Adı bilinen ya da bilinmeyen milletvekili aday adayları içinde 4 fakülte diplomasına sahip oluşu ile farklılığını hissettiren Canan Uçar, Erzurum Lisesi’nden sonra Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile başladığı yüksek eğitim yolculuğunu sırasıyla, Ankara Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi, Eskişehir Atatürk Üniversitesi Adalet Yüksek Okulu, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ile sürdürdü.

Halen İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde eğitimini devam ettiren Canan Uçar, çok sayıda sivil toplum kuruluşunda etkin roller üstlendi.

KADAMA’NIN MİMARI

Geçen yıllarda 13. Bölge Eczacı Odası Genel Sekreterliği görevini üstlenen, Erzurum Ticaret Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi olarak kongre, seminer ve panellerde Erzurum’u temsil eden Canan Uçar, kurduğu Kadama Kadın Kooperatifi’nde önemli iş ve başarıların altına imza attı, çok sayıda kadının umudu haline geldi.

SOFRANIN SİYASETİNİ YAPACAĞIM

Kadın girişimci olarak çok sayıda ödülün de sahibi olan Canan Uçar, başvurusunu yaptıktan sonra yaptığı açıklamada “Sizlerle beraber vasatın siyasetini yapmaya, sofranın siyasetini yapmaya, daha iyi bir gelecek için, daha güzel bir yarın için siyaset yapmaya çalışacağım” diye konuştu.

Uçar, daha sonra şöyle devam etti:

“- Erzurum İYİ Parti kurucularından biri olarak çıkmış olduğum bu yolda, İYİ Parti’nin, Erzurum İYİ Parti İl Başkanlığı’nın gelmiş olduğumuz noktayı çok önemsiyorum. Sizlerin sayesinde. Biz bir aileyiz. Daha iyi bir Erzurum için hepimizin canla başla çalıştığından ve çalışacağından eminim. Sizlerle gururu duyuyorum. Sizlerin emekleriyle aday adaylığım olmuştur. Bu hakkı da teslim etmek istiyorum.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.